avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate dan.gutanu

Activitate dan.gutanu

Buna ziua,
Am o nedumerire ,am absolvit cursurile serale (6 ani ) ale facultatii TCM iasi dar in acelasi timp am si lucrat astfel:
Dimineata de la 6.00 la 14.30 lucram iar de la 16.00 la 22.00 aveam cursuri ,Nu cred ca am mai mult de 20-25 de absente in cei 6 ani.
Nedumerirea mea este in acest caz cei 6 ani intra la stagiu asimilat ? pentru ca e ca si cum as fi avut 2 servicii.
Multumesc
Cu stima
Buna ziua,
Daca din 42 ani lucrati am 13 ani si 10 luni de grupa a 2 a atunci pentru stabilirea punctajului mediu, totalul punctelor anuale 38 sa zicem , ,se impart la 35 sau la 32 ( 35-3 ani rezultati de la gerupa a 2 a de munca )

Multumesc
Buna ziua,
Puteti va rog frumos sa-mi trimiteti pe adresa de email dangutanu2@gmail.com continutul scrisorii 124/1994 a MMPS si anexele .Am inteles ca linkul documente utile de pe forum nu mai este accesibil .
In adeverinta primita de la cei care detin arhiva fostei societati S.U.T. Iasi ( si in cartea de munca ) scrie ca temeiul legal pentru incadrarea in grupa a 2 a de munca a fost HG 1223 din 20 noiembrie 1990 si scrisoarea 124/94 a MMPS dar nu au gasit nominalizarea in vreun document .Sunt convins ca in scrisoarea 124 /1994 sunt nominalizate meseriile din constructii montaj care intra in grupa 2 a de munca.
SC SUT sa asigura santierelor de constructii utilajele necesare (Buldozere excavatoare macarale betoniere si mecanicii si soferii corespunzatori utilajelor bineinteles . Am lucrat pe astfel de utilaje timp de aproape 14 ani )

Multumesc anticipat
Buna seara,
In perioada Iulie 1979_ August 1995 am lucrat ca mecanic utilaje la o societate ce asigura cu utilaje grele ( excavatoare ,buldozere etc ) santierele de constructii montaj din judetul Iasi.
In carnetul de munca ( si in adeverinta pe care am obtinut-o de la fosta firma angajatoare )se mentioneaza ca am fost incadrat in grupa a 2 a de munca ,temeiul legal fiind HG 1223/1990 si scrisoarea 124/1994 a MMPS.
HG 1223/1990 am vazut-o dar nu pot gasi scrisoarea 124/1994 sa vad ce scrie si acolo.
De fapt ce intreb este , pot avea surpriza sa nu mi se valorifice cei aproape 14 ani de grupa ?
Mentionez ca am lucrat efectiv in santiere pe aceste utilaje (indiferent de vreme: zapada ger , vant , plaie, canicula)

Multumesc
Buna seara
As dori sa va intreb urmatorul lucru :
Am 13 si 10 luni de grupa a 2 a din care ar rezulta 3 ani si cateva luni vechime suplimentara in munca,
sa zicem ca din anii vechime ( 42 ani si 2 luni fara anii de la grupa 2 a) rezulta 58 puncte anuale
Acesti 3 ani si cateva luni suplimentari cum influenteaza valoarea pensiei pe care o voi avea ,aduc si ei niste puncte anuale sau cum ?

Multumesc
Discuție Pensionare
Buna ziua
Sunt nascut pe 27.01.1963 si din Iulie 1979 pana astazi am lucrat ne intrerupt ( cu pauza doar pentru serviciul militar 18 luni ) am si 13 ani si 10 luni lucrati in grupa a 2 a de munca.
Acum sunt in preaviz de concediere va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipata sau de drept
Multumesc
Buna ziua,
Sunt nascut in Ianuarie 1963 lucrez din iunie 1979 pana acum (inca lucrez ) am 40 ani vechime neintrerupta ( cu tot cu serviciul militar ) din care 13 ani si 10 luni lucrati in grupa a 2 a de munca .
Cand as putea iesi la pensie de drept sau anticipat ?
Multumesc.
Discuție anexa 24
Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie
Tatal meu biologic G Neculai s-a casatorit cu R Elena care avea un copil din alta casatorie care poarta numele tatalui sau biologic P Ghe.
Ambii parinti au decedat mai intai mama G Elena fosta R Elena in 2001 apoi tatal meu G Neculai in 2018
Intrebare :Pot sa solicit eu G Dan eliberarea anexei 24 pentru R Elena care la data decesului o chema ca si pe tatal meu G Elena ca sa pot face succesiunea ?