avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate DanielChi

Activitate DanielChi

Poate ca nu m am facut inteles, ideea este ca eu sunt cel ce achita pensie alimentară. Cuantumul fiind de 25% din întregul venit salarial, in acel moment nu beneficiem de sporuri, pensia fiind o sumă decentă apropiată de salariul minim. Intre timp locul de munca s a schimbat, salariul de baza este mai mare intr-adevar dar se aplica sporuri permanente iar in acest mod cuantumul pensiei a crescut semnificativ. Si avand in vedere noua familie cu un al doilea copil in intretinere daca este justificată micșorarea procentului sau o sumă fixă.
Buna ziua,
Exista posibilitatea pentru valoarea pensiei alimentare sa fie revizuită, ca urmare a schbarii locului de munca?
In momentul stabilirii pensiei alimentare aceasta fiind stabilită la 25% din toate veniturile salariale, la locul de munca din acel moment nu aveam sporuri permanente ci doar prime trimestriale. In acest moment la schimbarea locului de munca se aplica unele sporuri, de tura, de izolare etc. Alt motiv ar fi faptul că în actuala căsnicie am adoptat un copil. Ce pasi ar trebui să fac si daca exista posibilitate de reusita.
Discuție Poprire
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situate și as dori sa primesc un sfat de cum sa procedez.
Este vorba de un credit la un IFN contractat in 2016. Nu am achitat iar in 2017 am primit poprire la angajator pentru suma de 1294 Ron de la executor. Aceasta poprire a continuat și am plătit suma de 720 Ron, după care mi-a fost ridicata poprirea de pe salariu., fără nici o informare de la executor. Ieri primesc cu stupoare mesaj de la banca ca am primit o poprire executorie de 1290 Ron, iar după ce intru in contact cu executorul aflu ca este de la același IFN care a vândut creanța in valoare de 800 Ron către KRUK. Este legal asa ceva? Ce pot face in acest sens deoarece consider o încălcare a legii.