avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situate și as dori sa primesc un sfat de cum sa procedez.
Este vorba de un credit la un IFN contractat in 2016. Nu am achitat iar in 2017 am primit poprire la angajator pentru suma de 1294 Ron de la executor. Aceasta poprire a continuat și am plătit suma de 720 Ron, după care mi-a fost ridicata poprirea de pe salariu., fără nici o informare de la executor. Ieri primesc cu stupoare mesaj de la banca ca am primit o poprire executorie de 1290 Ron, iar după ce intru in contact cu executorul aflu ca este de la același IFN care a vândut creanța in valoare de 800 Ron către KRUK. Este legal asa ceva? Ce pot face in acest sens deoarece consider o încălcare a legii.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:20, 6 Decembrie 2019
Contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta. Va trebui sa va prevalati de documentele pe care le aveti, documente ce justifica platile efectuate. Daca din suma initiala de 1294 ati achitat 720, a mai ramas o diferenta de 600 lei practic.
Trebuie formulată o contestație privind întinderea executării, divedind că ați achitat 720 lei.
Însă trebuie să aveți în vedere și penalitățile de întârziere!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
La cei 600 lei restanță s-au adăugat penalizări pe ziua de întârziere.
Intr-adevar, pot fi si penalitati. Dar trebuie vazut totusi de ce nu a continuat executorul si mai mult, trebuie vazuta perioada. Coincidenta e destul de mare: suma poprita a 2-a oara este aceeasi cu suma poprita prima data. Apelati la avocat si vedeti ce puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire neactualizata pamiu pamiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: in 2012 am primit o poprire in valoare de 12949 ron, pana in momentul de fata am achitat ... (vezi toată discuția)
Executare silitâ adrian1@1 adrian1@1 Bună ziua! Am luat un împrumut de 800 Ron de la un IFN,în anul 2018,Am achitat și o sumă pentru o perioadă de prelungire a contractului.În același an ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)