avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Adaugare penalizari dupa achitarea sumei totale din ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Adaugare penalizari dupa achitarea sumei totale din Executarea silita

Buna seara! Am fost executat silit(prin poprire pe salariu) cu o suma de bani. Atat eu ca si coplatitor cat si fosta sotie ca titular al creditului. Suma din contractul de executare a fost de 30400 lei, cu tot cu cheltuielile de executare si onorariul executorului. Din 2012 pana acum in luna ianuarie a fost achitata intreaga suma. Executorul a cerut firmei KRUK sa ridice executarea si Kruk refuza, ptr ca in luna august 2017 au mai facut ei niste calcule si au concluzionat ca mai trebuie sa platim inca 3900 lei. Ordonanta care interzice sa se mai adauge penalizari, a intrat in vigoare in septembrie 2016. Stiu ca este aplicabila pentru creditele viitoare, dar este normal si legal ca cei de la KRUK, sa faca calculele astea in august 2017? Chiar daca ei spun ca au recalculat doar pentru perioada din 2012 pana in septembrie 2016?!? Nu era normal ca aceste calcule sa le fi facut inainte de intrarea in vigoare a acelei Ordonante? Cineva de la Biroul Executorului Judecatoresc, mi-a spus ca aceste firme de recuperari, se bazeaza pe faptul ca din 10 persoane , doar 2 fac demersuri pentru a se impotrivi platii acestor sume adaugate. Oare asa sa fie? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:25, 27 Februarie 2018
faceti contestatie la executare.
Trebuie vazute documentele pe care le aveti si refacute calculele. Din cele mentionate de dvs., cred ca se poate face contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita stefistefan13 stefistefan13 buna ziua,intrebarea mea ar fi urmatoarea, in anul 2011 am loat un credit de consum de la o banca ,toate bune pana in 2012 luna iulie cand nu am putut sa mai ... (vezi toată discuția)
Poprire DanielChi DanielChi Buna ziua, Ma confrunt cu o situate și as dori sa primesc un sfat de cum sa procedez. Este vorba de un credit la un IFN contractat in 2016. Nu am ... (vezi toată discuția)
Pot să-i fac reclamație executorului dacă am închis datoria către o firmă de recuperare, dar el nu mi-a restituit banii achitați deja? Cristina1308 Cristina1308 În 2016 am avut contul de salariu pus sub poprire de către executor pt un credit bancar pe care nu l-am plătit acum 10 ani,după un an nu am mai păstrat ... (vezi toată discuția)