avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Activitate DJust

Activitate DJust

Discuție neintemeiere
este posibil sa se dea neintemeierea unui proces dupa 7 luni de zile? perioada in decursul caruia a avut loc o audiere cu martori, s-au depus probe la dosar si s-a efectuat o expertiza? intai cauza se considera intemeiata pentru a aproba un proces iar cand se ia hotararea se decide neintemeiat pentru ambele parti.cum se recupereaza banii care sunt compensati de instanta?
Răspuns la discuția Decibeli permisi!
Am chemat si producatorul si firma care l-a instalat de 2 ori ca sa vada daca este ceva in neregula. A venit si directorul tehnic de la firma producatoare care mi-a dat inca o hartie la mana dupa ce a verificat aparatul. Dar nimeni nu ia aceste hartii in seama.Sa fim seriosi nimeni nu ar pune o stampila si semnatura ca aparatul e ok daca nu ar fi. Daca vecinul meu are hiperacuzie nu este vina mea dar sunt de parere ca domnul Nicolae Ciobotaru are dreptate 100% cu ce a spus. Hartiile mele nu au facut decat sa il inraiasca.
Răspuns la discuția Decibeli permisi!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Intre timp am avut infatisare si s-a stabilit expertiza pe data de 14. Dar intre timp a venit expertul si mi-a spus ca el vrea sa se faca o experitza dimineata si una seara pentru ca asta este procedura standard. OK. Vecinul meu nu mai vrea decat expertiza de seara care a fost acceptata. Dupa cateva zile a cerut doar expertiza de seara dar in 2 zile diferite. Este posibil chiar asa sa faca ce vrea si nimeni sa nu bage in seama acele hartii tehnice pe care le-am dus?
Răspuns la discuția Decibeli permisi!
Va multumesc pentru raspuns.
Eu totusi nu inteleg care este vina mea ca am cumparat un aparat de aer conditionat care se incadreaza in parametrii legali cu faptul ca el aude nu stiu ce? Zgomotul nici nu este de la aparat, nici nu a stiut de el decat in momentul in care a scos capul pe ferestra si a venit sa ameninte. Atunci nu mai functiona aparatul de o luna.
Oare nu am si eu aceleasi drepturi ca orice cetatean al acestui stat? Sa posed acest aparat pe care scrie clar ca este de uz casnic si nu pentru magazine, restaurante, etc si sa il folosesc. Eu pot sa il si mut si el sa ma dea in judecata din nou. Unde sunt drepturile mele?
Răspuns la discuția Decibeli permisi!
Buna seara,

As dori si eu niste informatii daca cineva ma poate ajuta.
Vara trecuta am cumparat un aparat de aer conditionat. Un aparat bun, nou care a fost instalat corect. La sfarsitul lunii septembrie vecinul care locuieste sub mine a venit la usa si m-a amenintat ca ma da in judecata daca nu mut aparatul pentru ca el s-a imbolnavit din cauza zgomotului pe care il produce agregatul de afara. Aparatul nu mai fusese pus in functiune la acea data cam de o luna. Fiind in garantie i-am chemat pe cei de la firma sa il controleze. Cand au venit sa il controleze am sunat si la vecinul deranjat de zgomot sa asiste, a refuzat. Bineinteles ca am fost data in judecata. Am dus tot felul de acte doveditoare ca aparatul este in parametrii dar nimeni nu le ia in seama. Cateodata am impresia ca mi se cere mie sa demonstrez cartea tehinica a acestui aparat care a fost aprobata si semnata de ingineri si specialisti in domeniu.Am inteles ca nivelul de decibeli legali intr-un apartament trebuie sa fie de 35db ziua si 25db noaptea. Intrebarile mele ar fi:
1) Ce conditii se cer pentru efectuarea unei expertize de masurare a decibelilor?
2) Experiza se face si ziua si noaptea?
3)Cum se diferentiaza zgomotul pe care il face aparatul meu fata de celelalte zgomote?

Va multumesc