avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate Deryana

Activitate Deryana

Răspuns la discuția penalitati mai mari decat factura
'Exemplu de speta; debitor la plata sumei de 7.000.000 lei cu titlu de debit restant, 47.900.000 lei cu titlu de penalitati de intarziere. Pretentiile reclamantei isi au fundamentul in contr. de furnizare servicii internet nr... coroborat cu factura nr..../......aprilie 2002.
In ce priveste penalitatile de intarziere , instanta retine, de asemenea, clauza penala stipulata de parti pentru neachitarea la scadenta a facturii, potrivit aceluiasi art.5 din contract, care trebuie insa coroborata cu dispozitiile art.4 al.3 din LEGEA 469/2002 privind intarirea disciplinei contractuale, potrivit caruia penalitatile de intarziere nu pot depasi cuantumul debitului principal, cu exceptia cazului in care in contract se stipuleaza contrariul, aceasta ultima ipoteza nefiind intrunita in speta.
In consecinta, debitorul va fi somat prin prezenta ordonanta sa achite creditoarei suma de 7.000.000 lei cu titlu de debit si 7.000.000 lei penalitati de intarziere stabilind un termen de plata de 15 zile. ..
Data :martie 2004'

Deci acele 1% penalizari pana la stingerea debitului pot continua la nesfarsit?
( suna cumva a contrariu legii? sau ca poate depasii suma debitului ?
Si atunci care mai e 'INTARIREA DISCIPLINEI CONTRACTUALE' ? Ce rost mai are legea aceasta?
Mai mult contractul nefiind reziliat nu trebuiau emise facturi pentru aceste sume.. penalitati 1% ?
Firmele astea de recuperari - care 'se bat in piept' cu concilierea lor! Dar de fapt te mananca de viu... cum de isi insusesc si acele clauze de contract neincheiate dealtfel cu ei ?
Nu se incalca un drept al omului? ( este o fortare dealtfel de a obtine niste bani in plus pe baza unui contract neancheiat cu ei!)
Un fel de mafie cu acte!
Aceiasi problema...si la mine dar ceva mai veche.
Am contestat PV la Judecatorie si mi a fost respinsa actiunea.
Hotararea a ramas sa platesc amenda la ITM.(H. data in aprilie 2003)
Nu s-a facut executare silita iar 2005 firma a intrat in insolventa - dar nu datorita datoriilor la stat.
De ce apare si aceasta amenda la datorii daca nu s-a facut executare in termen?
Este posibil ca aceasta datorie sa se prescrie?

Va multumesc
Test ADN nu e nevoie sa fac pentru ca nu a fost contestat paternitatea copilului.( Am locuit cu el pana avea copilul 3 ani jumatate) .Minorul implineste 8 in curand deci nu cred ca era nevoie de a face un test ADN.Mai mult , a fost recunoscuta de tata inca de la nastere.Nu intra in discutii ADN ul aici.
Mda !mi s-au acordat si chetuielile de judecata....( doar cele de pe chitante! normal).
Am depus la dosar acte doveditoare la ce sume incaseaza x-ulescu ca salarii.Nu am cum sa depun altceva.Lucreaza printr-o agentie de plasare la munca.( Sistem englezesc ).
Mai mult decat atat salariul MINIM pe economie in ANGLIA este de peste 5 lire sterline ! (£5.73 per hour for workers aged 22 years and older ).
Ca farmacist x-ulescu castiga minim 15 lire/ora.
Obligatia fata de copilul lui ar fi ceva mai mica de doua ore de munca! ( Hai sa zicem 4! Ca ar mai fi si taxele pe care tot nu le plateste ! )
Avocata ( da am fost reprezentata de avocat) a cerut un salariu minim pe economie dar s-a accordat raportat la un salariu minim pe economie in Romania !
Nu desfasoara activitati in Romania.Acum se plimba prin alte tari !
Ideea era aceea ca nu avem foruri care sa se ocupe de astfel de situatii ( cum in alte tari exista ! ) pentru siguranta copiilor si a drepturilor lor .Pentru rezolvarea unor astfel de cazuri ceva mai rapid.Nevoile copilului fiind acum cat este minor nu dupa ce devine major!
La noi se prefera sa se dea copii la altii sa-i creasca - ( asistenti maternali sau cum li s-o mai spune) decat sa se ajute un parinte sa il creasca singur.
Alocatia monoparentala .. nu se da daca detii un teren agricol.
Probabil ca as putea sa imbrac copilul in haine din panuse sau iarba !
De ce exista discriminarea intre copii dati la asistenti maternali si ceilalti copii? Au oare mai putine nevoi ?
Un copil dat spre ingrijire maternala are alocatie de peste 400 lei plus salariul 'asistentului maternal' de peste 700 lei.
Un parinte singur trebuie sa aiba grija de copilul sau sa creasca frumos si educat ; sa se confrunte cu cheltuielile de judecata pentru drepturile lui, si eventual cu un servici daca este posibil .
'Dar unde-i lege... nu-i tocmeala ! '
Si mai este vehiculata ideea de mame care fac copii pentru a traiii din 'pensia de intretinere'.#-oX-(

Procesul de incredintare minor si stabilire pensie intretinere, s-a terminat.
Urmeaza sa cer hotararea definitiva in cateva zile.
Partea mai importanta a problemelor se pare ca e rezolvata.Copilul e pe primul loc !
Cat despre drepturile unui copil este mult de facut in tara noastra !
Se acorda pensie de intretinere de 125 lei/lunar de la un cetatean strain... dar cheltuielile pt un astfel de proces sunt de sase ori mai mari ! ( nu cred ca e o logica anume ! ).#-o
Nu pot sa imi inchipuii cati bani vor mai fi de cheltuit pentru alte acte ca sentinta sa devina executorie in Anglia !
Sa mai spunem si de timpul pierdut? Dupa cum se vede sunt sanse ca , copilul sa ajunga la majorat si sa nu primeasca nici o pensie de intretinere.Si tatal sa nu fie pedepsit pentru neandeplinirea obligatiilor de parinte
Mai vorbim de 'drepturile copilului' si 'obligatiile parintilor' ?
Sau doar de legi facute doar pentru cei care au bani ?
Detinem proprietatile prin acte de vanzare cumparare.Le-am cumparat impreuna.
Proprietatea1. terenul este tot al meu si casele sunt luate impreuna dar nespecificandu-se care e a mea si care e a lui. Sau o cota parte.
La Proprietatea 2. insa... terenul e al meu si casele sunt ale lui.El avand drept de superficie 'pe durata existentei constructiilor in proprietatea lui '.Pe acelasi teren am construit eu o alta cladire intre cele 2 ale lui ; unindu-le.
As vrea sa scap de aceste somatii pe care le tot primesc pt plata taxelor si impozitelor- pe care le primesc si de ce nu- sa am un act care sa spuna clar ce e al meu. Sa nu mai apara numele lui pe actele mele.
Faptul ca am locuit intr-una din cladirile lui (din Proprietatea2 )impreuna cu copilul nostru si am adus imbunatatiri majore cladirilor nu conteaza?

Nu am apelat la avocat inainte de a face 'minunatiile 'astea de acte pentru ca urma sa ne casatorim... si cica nu ar mai fi fost probleme! Nu a fost sa fie asa... si acum chiar ca e timpul sa fac ordine in viata mea si in acte binenteles.

Va multumesc pentru raspunsurile voastre anticipat.
Terenul este tot al meu.El are drept de superficie.
Am si eu o constructie pe teren..intre cladirile lui.
Ideea e daca il scot de pe acte el ar putea vinde si devine astfel insolvabil .. samai iau de la el ceva...
Deja de ani de zile platesc impozite numai eu..
Da !Fetita este recunoscuta.Ii poarta numele.A semnat la primarie cand am ridicat certificatul ei de nastere la o luna dupa ce am nascut .
In urma unui concubinaj de peste 10 ani cu un cetatean cu resedinta in Anglia , a rezultat un copil.Cand copilul avea 3 ani ne-am despartit.( El vroia sa ramanem ilegal in Anglia am stat doar 4 luni acolo cu fetita ).Am luat copilul si am revenit in tara cand mi-am dat seama ca de fapt el nu avea nici un gand de a ne legifica acolo ci doar sa vindem proprietatile din Romania.Aici aveam casa ( cumparate impreuna in acesti ani).
Din 2005 si pana in prezent tatal copilului nu a vrut sa mai stie absolut deloc de fetita.( in 3 ani doua telefoane si doua e-mail prin care cerea poze cu copilul ).
Nici vorba de vre-un suport banesc sau altceva.
L-am dat in judecata pentru incredintare minor si stabilire pensie intretinere.( In Romania).
Acum dansul sustine ( in familia lui si prieteni ) ca as fi fost doar 'o partida buna'... si cum ca e posibil ca fetita sa nu fie a lui!
In Anglia se eschiveaza ca nu lucreaza dar am aflat ca lucreaza printr-o agentie care il plaseaza la locuri de munca...
In acesti ani de cand am revenit in tara dar si inainte, am investit multi bani intr-una din casele lui -terenul meu -.
Poate mai tarziu sa ma dea afara din casa ?
Pot cere o executare silita pentru banii care mii va datora? ( nu vad cum o sa obtin bani de la el...)

Va multumesc mult pentru rabdare si pentru atentie