avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor/proprietate comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor/proprietate comuna

In urma unui concubinaj de peste 10 ani cu un cetatean cu resedinta in Anglia , a rezultat un copil.Cand copilul avea 3 ani ne-am despartit.( El vroia sa ramanem ilegal in Anglia am stat doar 4 luni acolo cu fetita ).Am luat copilul si am revenit in tara cand mi-am dat seama ca de fapt el nu avea nici un gand de a ne legifica acolo ci doar sa vindem proprietatile din Romania.Aici aveam casa ( cumparate impreuna in acesti ani).
Din 2005 si pana in prezent tatal copilului nu a vrut sa mai stie absolut deloc de fetita.( in 3 ani doua telefoane si doua e-mail prin care cerea poze cu copilul ).
Nici vorba de vre-un suport banesc sau altceva.
L-am dat in judecata pentru incredintare minor si stabilire pensie intretinere.( In Romania).
Acum dansul sustine ( in familia lui si prieteni ) ca as fi fost doar 'o partida buna'... si cum ca e posibil ca fetita sa nu fie a lui!
In Anglia se eschiveaza ca nu lucreaza dar am aflat ca lucreaza printr-o agentie care il plaseaza la locuri de munca...
In acesti ani de cand am revenit in tara dar si inainte, am investit multi bani intr-una din casele lui -terenul meu -.
Poate mai tarziu sa ma dea afara din casa ?
Pot cere o executare silita pentru banii care mii va datora? ( nu vad cum o sa obtin bani de la el...)

Va multumesc mult pentru rabdare si pentru atentie

Cel mai recent răspuns: Deryana , utilizator 17:45, 3 Decembrie 2008
Pentru inceput trebuie sa te intreb daca fetita este recunoscuta de catre tata, in mod legal.
Daca fetita este recunoscuta ii poti intenta o actiune pentru plata pensiei de intretinere.
In ce priveste casa si investitiile facute in aceasta este necesar sa pastrati toate documentele privind investitia.
Da !Fetita este recunoscuta.Ii poarta numele.A semnat la primarie cand am ridicat certificatul ei de nastere la o luna dupa ce am nascut .
pe acte cine figureaza ca proprietar? amandoi sau numai dvs? in astfel de cazuri in functie de contributia fiecaruia la achizitia bunului va fi facuta si individualizarea.
Terenul este tot al meu.El are drept de superficie.
Am si eu o constructie pe teren..intre cladirile lui.
Ideea e daca il scot de pe acte el ar putea vinde si devine astfel insolvabil .. samai iau de la el ceva...
Deja de ani de zile platesc impozite numai eu..
Deryana a scris:

Terenul este tot al meu.El are drept de superficie.
Am si eu o constructie pe teren..intre cladirile lui.
Ideea e daca il scot de pe acte el ar putea vinde si devine astfel insolvabil .. samai iau de la el ceva...
Deja de ani de zile platesc impozite numai eu..

Cum sa-l scoateti de pe acte? El sta forte bine in timp ce dvs. cam rau. Era bine daca ati fi apelat la un avocat inainte de a face aceste minunatii... Sau macar acum sa apelati la unul, desi ca unele lucruri stricate din croiala sunt cam greu de indreptat.

Alte discuții în legătură

Proces de paternitate. Îmi puteți explica procedura, costurile și urmările? Andreea120796 Andreea120796 Buna ziua! Ma numesc Andreea si am 21 de ani. Am o fetita de 2 ani si 9 luni si nu este recunoscută de tatăl ei. Eu si tatăl ei ne cunoastem de foarte multi ... (vezi toată discuția)
Test paternitate, pensie alimentara si incredintare b_anyela b_anyela Buna ziua, Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)