avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor/proprietate comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor/proprietate comuna

In urma unui concubinaj de peste 10 ani cu un cetatean cu resedinta in Anglia , a rezultat un copil.Cand copilul avea 3 ani ne-am despartit.( El vroia sa ramanem ilegal in Anglia am stat doar 4 luni acolo cu fetita ).Am luat copilul si am revenit in tara cand mi-am dat seama ca de fapt el nu avea nici un gand de a ne legifica acolo ci doar sa vindem proprietatile din Romania.Aici aveam casa ( cumparate impreuna in acesti ani).
Din 2005 si pana in prezent tatal copilului nu a vrut sa mai stie absolut deloc de fetita.( in 3 ani doua telefoane si doua e-mail prin care cerea poze cu copilul ).
Nici vorba de vre-un suport banesc sau altceva.
L-am dat in judecata pentru incredintare minor si stabilire pensie intretinere.( In Romania).
Acum dansul sustine ( in familia lui si prieteni ) ca as fi fost doar 'o partida buna'... si cum ca e posibil ca fetita sa nu fie a lui!
In Anglia se eschiveaza ca nu lucreaza dar am aflat ca lucreaza printr-o agentie care il plaseaza la locuri de munca...
In acesti ani de cand am revenit in tara dar si inainte, am investit multi bani intr-una din casele lui -terenul meu -.
Poate mai tarziu sa ma dea afara din casa ?
Pot cere o executare silita pentru banii care mii va datora? ( nu vad cum o sa obtin bani de la el...)


Va multumesc mult pentru rabdare si pentru atentie

Cel mai recent răspuns: Deryana , utilizator 17:45, 3 Decembrie 2008
Test ADN nu e nevoie sa fac pentru ca nu a fost contestat paternitatea copilului.( Am locuit cu el pana avea copilul 3 ani jumatate) .Minorul implineste 8 in curand deci nu cred ca era nevoie de a face un test ADN.Mai mult , a fost recunoscuta de tata inca de la nastere.Nu intra in discutii ADN ul aici.
Mda !mi s-au acordat si chetuielile de judecata....( doar cele de pe chitante! normal).
Am depus la dosar acte doveditoare la ce sume incaseaza x-ulescu ca salarii.Nu am cum sa depun altceva.Lucreaza printr-o agentie de plasare la munca.( Sistem englezesc ).
Mai mult decat atat salariul MINIM pe economie in ANGLIA este de peste 5 lire sterline ! (£5.73 per hour for workers aged 22 years and older ).
Ca farmacist x-ulescu castiga minim 15 lire/ora.
Obligatia fata de copilul lui ar fi ceva mai mica de doua ore de munca! ( Hai sa zicem 4! Ca ar mai fi si taxele pe care tot nu le plateste ! )
Avocata ( da am fost reprezentata de avocat) a cerut un salariu minim pe economie dar s-a accordat raportat la un salariu minim pe economie in Romania !
Nu desfasoara activitati in Romania.Acum se plimba prin alte tari !
Ideea era aceea ca nu avem foruri care sa se ocupe de astfel de situatii ( cum in alte tari exista ! ) pentru siguranta copiilor si a drepturilor lor .Pentru rezolvarea unor astfel de cazuri ceva mai rapid.Nevoile copilului fiind acum cat este minor nu dupa ce devine major!
La noi se prefera sa se dea copii la altii sa-i creasca - ( asistenti maternali sau cum li s-o mai spune) decat sa se ajute un parinte sa il creasca singur.
Alocatia monoparentala .. nu se da daca detii un teren agricol.
Probabil ca as putea sa imbrac copilul in haine din panuse sau iarba !
De ce exista discriminarea intre copii dati la asistenti maternali si ceilalti copii? Au oare mai putine nevoi ?
Un copil dat spre ingrijire maternala are alocatie de peste 400 lei plus salariul 'asistentului maternal' de peste 700 lei.
Un parinte singur trebuie sa aiba grija de copilul sau sa creasca frumos si educat ; sa se confrunte cu cheltuielile de judecata pentru drepturile lui, si eventual cu un servici daca este posibil .
'Dar unde-i lege... nu-i tocmeala ! '
Si mai este vehiculata ideea de mame care fac copii pentru a traiii din 'pensia de intretinere'.#-oX-(



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de paternitate. Îmi puteți explica procedura, costurile și urmările? Andreea120796 Andreea120796 Buna ziua! Ma numesc Andreea si am 21 de ani. Am o fetita de 2 ani si 9 luni si nu este recunoscută de tatăl ei. Eu si tatăl ei ne cunoastem de foarte multi ... (vezi toată discuția)
Test paternitate, pensie alimentara si incredintare b_anyela b_anyela Buna ziua, Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)