avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor/proprietate comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor/proprietate comuna

In urma unui concubinaj de peste 10 ani cu un cetatean cu resedinta in Anglia , a rezultat un copil.Cand copilul avea 3 ani ne-am despartit.( El vroia sa ramanem ilegal in Anglia am stat doar 4 luni acolo cu fetita ).Am luat copilul si am revenit in tara cand mi-am dat seama ca de fapt el nu avea nici un gand de a ne legifica acolo ci doar sa vindem proprietatile din Romania.Aici aveam casa ( cumparate impreuna in acesti ani).
Din 2005 si pana in prezent tatal copilului nu a vrut sa mai stie absolut deloc de fetita.( in 3 ani doua telefoane si doua e-mail prin care cerea poze cu copilul ).
Nici vorba de vre-un suport banesc sau altceva.
L-am dat in judecata pentru incredintare minor si stabilire pensie intretinere.( In Romania).
Acum dansul sustine ( in familia lui si prieteni ) ca as fi fost doar 'o partida buna'... si cum ca e posibil ca fetita sa nu fie a lui!
In Anglia se eschiveaza ca nu lucreaza dar am aflat ca lucreaza printr-o agentie care il plaseaza la locuri de munca...
In acesti ani de cand am revenit in tara dar si inainte, am investit multi bani intr-una din casele lui -terenul meu -.
Poate mai tarziu sa ma dea afara din casa ?
Pot cere o executare silita pentru banii care mii va datora? ( nu vad cum o sa obtin bani de la el...)

Va multumesc mult pentru rabdare si pentru atentie

Cel mai recent răspuns: Deryana , utilizator 17:45, 3 Decembrie 2008
Da, trebuie vazut in baza caror acte este el proprietar... Cam nasol, nu mai stati sa treaca timpul...
Nu vad de ce ii tot platiti impozitele, mai a;les ca fiscul vrea sa se apuce sa execute proprietatile care nu au platite impozitele... Le scoate la licitatie si le cumparati la un pret mai mic. :D

Bine, nu cred sa se ajunga pana acolo, insa tot nu ar trebui sa-i platiti.
Mergeti la un avocat cu actele proprietatilor.
Detinem proprietatile prin acte de vanzare cumparare.Le-am cumparat impreuna.
Proprietatea1. terenul este tot al meu si casele sunt luate impreuna dar nespecificandu-se care e a mea si care e a lui. Sau o cota parte.
La Proprietatea 2. insa... terenul e al meu si casele sunt ale lui.El avand drept de superficie 'pe durata existentei constructiilor in proprietatea lui '.Pe acelasi teren am construit eu o alta cladire intre cele 2 ale lui ; unindu-le.
As vrea sa scap de aceste somatii pe care le tot primesc pt plata taxelor si impozitelor- pe care le primesc si de ce nu- sa am un act care sa spuna clar ce e al meu. Sa nu mai apara numele lui pe actele mele.
Faptul ca am locuit intr-una din cladirile lui (din Proprietatea2 )impreuna cu copilul nostru si am adus imbunatatiri majore cladirilor nu conteaza?

Nu am apelat la avocat inainte de a face 'minunatiile 'astea de acte pentru ca urma sa ne casatorim... si cica nu ar mai fi fost probleme! Nu a fost sa fie asa... si acum chiar ca e timpul sa fac ordine in viata mea si in acte binenteles.

Va multumesc pentru raspunsurile voastre anticipat.
Ba conteaza si imbunatatiri si tot... Dra nu va pot da o solutie fara sa cunosc in profunzime actele si problemele de fapt...
De aceea, daca vreti sa faceti ordine, corect, ca lumea, va luati actele si mergeti la un avocat... Care sa va spuna ce se poate face. Care sunt pasii. Cam la ce sa va asteptati ca timp si costuri.
Etc.
Procesul de incredintare minor si stabilire pensie intretinere, s-a terminat.
Urmeaza sa cer hotararea definitiva in cateva zile.
Partea mai importanta a problemelor se pare ca e rezolvata.Copilul e pe primul loc !
Cat despre drepturile unui copil este mult de facut in tara noastra !
Se acorda pensie de intretinere de 125 lei/lunar de la un cetatean strain... dar cheltuielile pt un astfel de proces sunt de sase ori mai mari ! ( nu cred ca e o logica anume ! ).#-o
Nu pot sa imi inchipuii cati bani vor mai fi de cheltuit pentru alte acte ca sentinta sa devina executorie in Anglia !
Sa mai spunem si de timpul pierdut? Dupa cum se vede sunt sanse ca , copilul sa ajunga la majorat si sa nu primeasca nici o pensie de intretinere.Si tatal sa nu fie pedepsit pentru neandeplinirea obligatiilor de parinte
Mai vorbim de 'drepturile copilului' si 'obligatiile parintilor' ?
Sau doar de legi facute doar pentru cei care au bani ?
E o logica si e chiar una bună, la fel ca în majoritatea tărilor civilizate!
Cheltuielile de judecată pot fi recuperate şi ele înseamnă sumele cheltuite intr-un proces, oricare ar fi el. ªi le puteaţi cere dacă aveaţi dovezi...
Pensia de întreţinere nu are nicio legătura cu procesul... ea e stabilită în funcţie de veniturile părintelui...
Se pare că, deşi aţi spus că aţi aflat unde lucrează, nu aţi făcut dovada in dosar... Iar pensia s-a stabilit numai la salariul minim pe economie.

Dacă insă domnul are bunuri şi venituri in ţară, de ce să va chinuiţi să executaţi hotarârea in Anglia? Că e mai usor aici...
Nu desfăşoară nicio activitate aici, în Romania?
Aţi facut test ADN? Aţi avut un avocat să vă consilieze? Ca să-mi dau seama ce cheltuieli ar fi putut fi... Aveti chitanţe?

Test nu cred ca ati avut, ca 7-800 de lei e cam putin ca şi cheltuieli generale, cu tot cu test... POate vreunul serologic...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Proces de paternitate. Îmi puteți explica procedura, costurile și urmările? Andreea120796 Andreea120796 Buna ziua! Ma numesc Andreea si am 21 de ani. Am o fetita de 2 ani si 9 luni si nu este recunoscută de tatăl ei. Eu si tatăl ei ne cunoastem de foarte multi ... (vezi toată discuția)
Test paternitate, pensie alimentara si incredintare b_anyela b_anyela Buna ziua, Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)