avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda?

Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 09:36, 19 Ianuarie 2009
Cel mai sigur SRL-ul va fi executat silit de catre ANAF si se va incepe probabil prin poprirea conturilor, eventual ulterior se va incerca vanzarea unor bunuri mobile si imobile apartinand societatii. B-) Aceasta este varianta scurta si simplista a raspunsului. Daca totusi exista o sansa oricat de mica, sfatul meu este sa contestati pvc-ul. Succes.
Intr-adevar, daca nu a expirat termenul de formulare a contestatiei, incercati sa contestati PV (in multe cazuri ITM ori si-a depasit atributiile ori nu a aplicat corect amenzile).
Nu ANAF va trece la executarea silita , ci chiar ITM -ul.
esti sigur ca ITM-ul? din cate stiu, astea se duc in debit la finante si tot ei executa silit, pentru ca sumele astea se duc la bugetul de stat.
Da ... din cate stiu eu , prin derogare de la prevederile privind finanţele publice, un procent de 15% din sumele încasate cu titlu de amenda constituie venituri extrabugetare care se încasează, se administrează, se contabilizeaza şi se utilizează de Inspecţia Muncii.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Control si amenda itm 2012 danaradu90 danaradu90 Buna ziua ! Am avut un control la firma de la ITM in luna octombrie anul trecut in urma caruia am primit amenda. Am semnat si primit procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere amenda anaf - persoana juridica allexs96 allexs96 Buna ziua, vin cu urmatoarea situatie, la inceputul anului 2009 societatea la care sunt administrator a primit o amenda contraventionala in cuantum de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)