avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate A.M.R.

Activitate A.M.R.

Mulțumesc frumos!

ynocentta a scris:

Conform disp in vigoare persoanele care domiciliaza provizoriu -minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu se inregistreaza in cartea de imobil
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa elibereze inscris in care sa se precizeze ca in perioada x la ap y au figurat 2 persoane respectiv numitul A si B

Buna ziua,

Am nevoie sa dovedesc prin diverse acte ca eu si partenerul meu am locuit impreuna o perioada indelungata. Nu avem documentele standard, si va trebui sa demonstram ca am locuit impreuna prin altfel de dovezi.
E.g. L-am pus pe lista de întreținere a apartamentului meu acum multi ani, am dat catre administratie copia buletinului, si am platit lunar (cand eu, cand el) pana la data la care ma interesează intretinerea pentru 2 persoane.

As avea nevoie de un model de adeverinta pe care administratia sa o completeze, in care sa fie trecute faptul ca l.am inscris la intretinere in 201x si ca am platit intretinerea pt 2 persoana in perioada x-y, pentru a putea folosi acest document ca una dintre dovezile ca am locuit împreună. Ce formulare ar trebui sa aiba adeverinta? Trebuie sa faca referire la vreun cadru legal, etc? Am cautat online dar nu gasesc vreun model.

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Geamuri exterioare: subsol tehnic
Interesant cum legea nu vede in asta un obstacol, cum aceste cai de acces nu mai sunt vazute ca blocand accesul in subsol. Sunt dotati deci sa patrunda in subsol prin termopane si alte placi metalice in caz de urgenta dar nu sunt dotati sa sparga usile puse in subsolurile tehnice de cei care si-au facut boxe. Zic si eu.
"Geamuri" exterioare: subsol tehnic

Avand in vedere legea (ISU), inteleg ca subsolul tehnic nu poate fi modificat.

Am vazut insa cum blocurilr inchid cu termopane sau chiar cu grilaje metalice/metal "geamurile" subsolurile tehnice. Este legal din punct de vedere ISU sa se faca asta, avand in vedere ca nu mai exista acces liber in caz de urgenta la subsol?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Subsol tehnic: boxe
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si clarificari!

ynocentta a scris:

Atat timp cat in cartea tehnica a constructiei nu exista spatii individual inchise ,subsolul tehnic-legal nu poate fi compartimentat si realizate spatii cu destinatia de depozitat bunuri personala
ISU interzice modificarea statului subsolului tehnic
Nu este de preferat a se aplica spuma pe tevi ,spuma care in timp se depreciaza si cade de pe tevi
Conditionat de natura agentului care il traverseaza,instalatiile se izoleaza cu materiale speciale care sa asigure eficienta termica si protectia la eventuale socuri

Răspuns la discuția Subsol tehnic: boxe
Buna ziua,

Nu cred ca au un scop aditional: ma gândesc ca sunt zidurile de rezistenta (?). E bloc clasic de 4 etaje, constructie 80-90, din Bucuresti.

Scopul usilor si al spumei izolatoare ar fi exact asta: delimitarea/ingradirea spațiului ca sa nu intre nimic. Oricine ar presupune ca usa e inchisa cu cheia, nu ascundem valori in subsolul.tehnic, deci cheia nu ar avea sens.

POPA GHEORGHE a scris:

Ce destinatie prevazuta in cartea constructiei au spatiile de la subsol ? Ce rost ar putea avea punerea unor usi, neincuiate ?
In functie de destinatia spatiilor respective, in baza unui proiect avizat de ISU se pot pune usi.
Spuma izolatoare are rostul de a etansa spatiul de trecere, sa nu mai circule sobolani, soareci, chiar insecte, etc.

Buna ziua,

Subsolul tehnic e compartimentat in niste camere mari.

In ce conditii se pot (daca se pot) pune usi, neincuiate, acestor spatii compartimentate deja (fara sa se adauge BCAuri, etc)?

Prin toate aceste incaperi,bineinteles, trec conducte.

Si a doua intrebare: in jurul tevilor, in locul pe unde intra ele in aceste incaperi, e legal sa pui spuma izolatoare? (Am tot vazut pe la subsol genul asta de spuma pe tevi).

Multumesc!
Multumesc frumos!
Buna ziua,

Situatia: strada comunala secundara, in panta, prin proiect cu fonduri europene, a fost asfaltata [inclusiv santul a fost asfaltat]. De-a lungul acestei strazii, la baza pantei, singura scurgere existenta [bazat pe ce se vedea in satelit, se pare, au zis cei de la primarie?] este pe la mijlocul ei, adica trecuta prin curtea bunicilor mei. La capatul strazii, insa, unde strada aceasta secundara da in strada principala, exista santul principal de colectare al apei.

Acest nou sistem de scurgere care trece prin gradina si curtea bunicilor, nu l-au facut nici din asfaltat, ci e doar pietruit cu niste dale aruncate, pe o lungime de 10 metri, si se termina in mijlocul gradinii bunicilor. E lasat asa 'pana la primavara' [adica pana cand vin puhoaiele]. Toata apa si gunoaiele aruncate in santuri, venite de pe strada, s-ar strange in mijlocul gradinii. Mi se pare inadmisibil.

Ca viitor mostenitor (50% cota parte), vreau ca primaria sa gaseasca un sistem de scurgere care nu trece prin curtea noastra [nu au nevoie de permisiune din partea noastra pentru asa ceva?] Si nu vreau sa rectific, cand pot preveni. In situatia curenta, sunt destui care arunca gunoaiein sant, plus se strange noroi, si chiar daca pun teava, exista riscul sa se infunde.

Ce se poate face legal, va rog, pentru a refuza ca aceasta scurgere sant sa treaca peste o proprietate privata, va rog?

Temporar, ar fi legal sa pun o dala de piatra sa blochez apa, sa nu se mai scurga in curte si gradina? Teoretic, toata apa asta ar trebui sa continua sa curga pana in santul principal, 50m mai la vale.

Multumesc.