avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sistem de scurgere public prin curte/gradina privata - ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sistem de scurgere public prin curte/gradina privata - cum solutionez?

Buna ziua,

Situatia: strada comunala secundara, in panta, prin proiect cu fonduri europene, a fost asfaltata [inclusiv santul a fost asfaltat]. De-a lungul acestei strazii, la baza pantei, singura scurgere existenta [bazat pe ce se vedea in satelit, se pare, au zis cei de la primarie?] este pe la mijlocul ei, adica trecuta prin curtea bunicilor mei. La capatul strazii, insa, unde strada aceasta secundara da in strada principala, exista santul principal de colectare al apei.

Acest nou sistem de scurgere care trece prin gradina si curtea bunicilor, nu l-au facut nici din asfaltat, ci e doar pietruit cu niste dale aruncate, pe o lungime de 10 metri, si se termina in mijlocul gradinii bunicilor. E lasat asa 'pana la primavara' [adica pana cand vin puhoaiele]. Toata apa si gunoaiele aruncate in santuri, venite de pe strada, s-ar strange in mijlocul gradinii. Mi se pare inadmisibil.

Ca viitor mostenitor (50% cota parte), vreau ca primaria sa gaseasca un sistem de scurgere care nu trece prin curtea noastra [nu au nevoie de permisiune din partea noastra pentru asa ceva?] Si nu vreau sa rectific, cand pot preveni. In situatia curenta, sunt destui care arunca gunoaiein sant, plus se strange noroi, si chiar daca pun teava, exista riscul sa se infunde.

Ce se poate face legal, va rog, pentru a refuza ca aceasta scurgere sant sa treaca peste o proprietate privata, va rog?

Temporar, ar fi legal sa pun o dala de piatra sa blochez apa, sa nu se mai scurga in curte si gradina? Teoretic, toata apa asta ar trebui sa continua sa curga pana in santul principal, 50m mai la vale.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
A.M.R., utilizator
Cel mai recent răspuns: A.M.R. , utilizator 18:22, 28 Decembrie 2018
functional, solutia pare a fi notificarea APM sau/ si a Garzii de Mediu. Legal, nu exista termenul de viitor mostenitor, deci dvs nu puteti cere acest lucru
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)
Fapt penal - primarie ? mboncalo mboncalo Buna ziua. Stau intr-o zona rezidentiala/comuna lipita de oras unde mai toate strazile au probleme cu scurgerea apelor pluviale pentru ca autoritatile nu s-au ... (vezi toată discuția)
Helesteul vecinului imi creeaza probleme crision crision buna seara.am apelat la dvs.deoarece nu am posibilitatea sa cer o consultatie la un jurist sau avocat.am un vecin care are in curtea sa un helesteu care este ... (vezi toată discuția)