art. 228 a fost abrogat ? nu cred, cred ca mai degraba prin legea 356/2006 a fost abrogat alineatul 3. ca procesul verbal este inaintat procurorului in vederea inceperii urmarii penale in cazul unei infractiuni de audienta asta stiu ,dar unde scrie in lege ca acest proces verbal constituie in acelasi timp si actul de incepere al urmarii penale? art. 299 nu precizeaza acest lucru, iar daca legiuitorul ar fi vrut ca urmarirea penala sa poata incepe prin proces verbal ma indoiesc ca in momentul adoptarii legii 356/2006 de modificare a art.228 nu ar fi inclus si aceasta precizare. asta vreau sa stiu unde scrie in lege ca procesul verbal este act de incepere a urmarii penale? si hai succes everybody ne "revedem" pe forum in toamna dupa exam
Dragii mei procesul verbal nu este niciodata act de incepere a urmarii penale :)) ,doar este un act de constatare a unei infractiuni, autorul a dat un raspuns gresit pt ca nu toate grilele lui Voineag au si raspunsuri corecte; asta a fost o grila pe care am discutat-o la seminar deci stiu sigur ca asa e corect ,intrebati-l si voi pe Ciobanu si va lamuriti ,cel mai bine nu?
c-prin rezolutie
. Invinuitul este persoana fata de care s-a inceput urmarirea penala ;urmarirea penala nu poate incepe printr-un proces verbal in nici intr-un caz ; procesul-verbal este actul prin care se constata infractiunea de audienta sau infract. flagranta,insa el, imediat dupa constatare este inmanat organului de urmarire penala competent in vederea inceperii urmarii penala, prin rezolutie.Niciodata urmarirea penala nu poate sa inceapa printr-un proces verbal sau plangere prealabila,doar prin rezolutie!
he he tnx,da am cautat si eu pe net si am gasit site-uri cu LSAT-uri :D ,in engleza e mai greu sa le faci pt ca sunt contracronometru si daca nu e limba ta ,pana intelegi e mai greu ; chestia naspa e ca astia de la inm care fac subiectele nu s-au gandit si ei sa scoata o carte cu logica in romana ,ne-au pus cateva example pe net si gata...in fine numai la noi se poate intampla asta X-(
Mai avem 5 luni pana la exam ,hai ca mai e timp de invatat daca suntem pusi pe asta da ce facem cu logica? in afara de testele de logica de pe site-ul INM nu se gasesc materiale la capitolul logica ,desi vad ca cei care au trecut de grila au luat si logica...pe mine a inceput sa ma sperie logica acum :O de unde mai gasim materiale in afara de cele dp site mai stiti ceva?
Lemnele care rezulta din taierea arborilor unei paduri sunt producte. Arborii seculari insa sunt fructe naturale,bunuri ale pamantului cu alte cuvinte,produse fara interventia omului; termenul "secular" sugereaza tocmai lipsa interventiei omului ,ori productele nu pot fi obtinute fara o asftel de interventie :ex .piatra dintr-o cariera,nisipul dintr-o albie etc.
Posesorul care nu poseda sub nume de proprietar ,e posesorul neproprietar iar dobandirea calitatii de proprietar presupune producerea in fata instantei a unui titlu de proprietate,adica introducerea actiunii,dovedirea ei,hotararea instantei de admitere etc...lucru care nu se poate face prin vointa posesorului neproprietar sau a vreunei persoane interpuse,oricare ar fi aceasta persoana.
Nu asa se calculeaza nota, de ex. 80% inseamna de fapt nota 6,4 la primul test , apoi la logica era 10% ,iar punctaj minim obligatoriu e de 30 de puncte la logica corect? corect .10% insemna 0,3 puncte la logica ...deci: daca faceai 6,4 la grila+0,3 la logica=6,7 iar ca sa intri la inm iti trebuie 7 ,bun..insa mai e si interviul la care se iau note mari ,peste 9 deci 10% din 90 puncte la interviu= 0,9 ,deci 6,7+0,9=7,6 .oricum si daca iei 8 la interviu e bine.
Acum aceste procente s-au schimbat cum am spus si mai sus ponderile sunt 75%, 15% si 15% ,deci nu ai cum sa ajungi la nota 11 ,:D nu mai fac calculele ca ma incurc in cifre da iti zic eu ca asa e ,
=D>felicitari ,ai fost ambitios intr-adev,multum pt incurajari ,sunt de acord cu tine ,trebuie sa intelegi f bine materia nu sa o tocesti,insa diferenta intre grilele din 2005 si cele din 2007 e imensa,in sensul ca cele din 2007 mi s-au parut cumplite cel putin la civi si procedura civilal...la cele din 2005 am facut 85 de puncte dar la cele din 2007 #-o sincer oricat ma straduiam sa fac corelatii si sa gandesc nu gaseam raspunsul ,sunt facute aiurea, in bataie de joc si crede-ma examenul asta devine mai greu in fiecare an :O
Ba eu cred ca daca stii cartea lui Voineag ai toate sansele sa intri la inm ,pt ca la examen oricum sunt grile deschise...adica cu mai multe variante posibile.programa e tot aia din 2007
distractia mea e pe terminate oricum suferinta nu face bine la sanatate...vezi de asta e bine sa intri pe forumuri te mai binedispui ,te mai certi ,te mai contrazici,mai schimbi pareri oricum e de bine...si vezi sa nu scazi prea mult la pret sa nu iesi in pierdere :D