avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate spenter007

Activitate spenter007

Răspuns la discuția Stagiu de cotizare pentru somaj
Va multumesc pentru raspuns. Am citit si articolele citate de dumneavoastra, foarte utile, multumesc!
Am observat totusi in unul dintre articole ca la calculul șomajului se tine cont de media salariilor de bază din ultimele 12 luni.
In cazul meu daca partea A (salariul de baza) a fost de 4000lei dar lunar salariul brut a depășit mereu 10000lei (Cu plata tuturor taxelor aferente) se tine cont doar de cei 4000 sau de întregul salariu din care au fost plătite mereu taxele si cotizațiile.

Va multumesc anticipat!

Cornel Vasile a scris:

Conditii acordare somaj
www.avocatnet.ro/forum/discu...

La calculul indemnizatiei de somaj se tine cont de toata vechimea.
www.avocatnet.ro/articol_518...

As dori sa stiu daca la stagiul de cotizare pentru somaj se tine cont de vechimea de la ultimul serviciu sau se tine cont de toata vechimea acumulată (fara a mai fi beneficiat de șomaj)
Răspuns la discuția Plata orelor suplimentare
Va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul nu poate evita plata orelor suplimentare prin diferite clauze stipulate in contract, decat in situatia in care munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.

Răspuns la discuția DIURNA EXTERNA
Exact acest paragraf am copiat și eu pentru a mi justifica cererea a jumătate de diurnă. Răspunsul contabilei a fost ca în acest text de lege scrie "în cazul în care cheltuielile pentru masă se suportă de către partenerii externi" În cazul meu masa este plătită de compania mea și oferita de alta companie.
Însă nu găsesc niciun alineat în acest HG care sa spună despre ce se întâmplă în cazul în care cheltuielile sunt plătite de firma cu care am contract...
Ma puteți lamuri?
Va mulțumesc.
Discuție DIURNA EXTERNA
Daca angajatorul plateste toate cele 3 mese si cazare, in HG cu privire la aceste diurne este precizat ca, in cazul de mai sus, angajatul trebuie sa primeasca jumatate din diurna aferenta tarii in care lucreaza. Am dreptate sau am inteles eu gresit?
HG 582/2015 art 7 punctul (4), la acest text ma refer
Angajatorul poate evita plata orelor suplimentare prin diferite clauze stipulate in contract, care se refera la programul de munca diferentiat?
Exemplul meu:
Lucrez 12h/zi luni-duminica 2-3 saptamani urmate de 2 3 saptamani libere. Daca in iunie am lucrate 300 ore si in iulie o sa am lucrate 0 ore, diferenta pe iunie sunt considerate ore suplimentare si trebuie platite?