avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate Marian_200

Activitate Marian_200

Răspuns la discuția Rectificare act proprietate
Multumesc!!!
Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific o situatie.
Parintii mei au cumparat un teren in 1996 fiind casatoriti deja de 20 ani. Totusi, fiind singur in fata notarului la intocmirea actului doar tata a fost inregistrat in act. Acum si-au dorit sa rectifice acest lucru la acelasi notar, in sensul de a figura si mama in actul de proprietatate dar notarul solicita ca ei sa se prezinte cu proprietarul de la care au achizitionat pamantul... si nu-mi dau seama ce nou act vrea sa intocmeasca.
E firesc acest lucru?
Exista o alternativa in cazul in care fostul proprietar nu vrea sa mearga la notar?
Răspuns la discuția Contract de munca suspendat
Multumesc mult!
Buna ziua
Am avut contractul de munca suspendat intrucat mi=am insotit sotul in misiune in strainatate. La revenirea in tara ar fi trebuit sa fiu reincadrata conform art 42 din legea 269/2003 si art 62 din legea 495/2004 ceea ce nu a fost posibil intrucat functionam in contract cu casa de asigurari de sanatate (era necesara incheierea unui nou contract care dura o perioada de timp) si nici eu nu eram pregatita sa lucrez a doua zi dupa intoarcere...
Pentru a evita incurcaturile juridice va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri.
Care este statutul meu si ce optiuni am in momentul de fata, la doua luni de la revenirea in tara?
Pot termina contractul de munca actual pentru a ma angaja in alta parte?
Sunt conditii speciale de care ar trebui sa stiu sau se poate face terminarea lui de comun acord cu angajatorul?
Multumesc!
Multumesc mult!
Foarte rezonabila abordarea. Probabil ca ar merita incercat.
Multumesc. Nu-mi este deloc usor sa diger limbajul juridic dar aici nu este vorba totusi de o denuntare unilaterala ci de consimtamant din partea ambelor parti.
In concluzie, din cate inteleg, actul de donatie este prin excelenta irevocabil, aceasta este esenta lui indiferent de parerea partilor implicate.
Iar revocabilitatea este exceptionala, rezervata unor cazuri grave.

Multumesc
Gasisem ca art. 969 alin 2 arata ca orice conventie se poate revoca prin consimtamant mutual sau din cauze autorizate de lege,
Donatia poate fi revocata pe principiul consimtamintului mutual si al simetriei in drept.
Speram sa poata fi posibil
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Parintii mi-au donat in urma cu 20 ani un apartament specificand in act ca au o singura fiica, ceea ce nu era adevarat, eu avand o sora (au facut astfel sfatuiti de dna notar, nu am inteles nici eu nici ei de ce...).
As vrea sa anulez acest act (cu acordul ambelor parti) pentru a beneficia de un ajutor pentru o alta locuinta iar apartamentul donat sa revina din nou parintilor.
Nu ma avantajeaza sa-l donez inapoi, sa-l vand, etc
Este posibil... la notar sau doar in instanta?
Ar trebui sa-i acuz pe parinti de fals in declaratii ceea ce nu e ok...
Multumesc mult!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Sunt proprietar al unui apartament prin contract de donatie intocmit de parinti (era mai ieftin decat contractul de vanzare-cumparare). Ei au specificat in contract ca doneaza apartamentul unicului lor fiu in conditiile in care nu sunt singur la parinti. As vrea sa anulez acest contract iar apartamentul sa revina din nou parintilor.
Cum trebuie sa procedez?
Multumesc.