Buna ziua
Am avut contractul de munca suspendat intrucat mi=am insotit sotul in misiune in strainatate. La revenirea in tara ar fi trebuit sa fiu reincadrata conform art 42 din legea 269/2003 si art 62 din legea 495/2004 ceea ce nu a fost posibil intrucat functionam in contract cu casa de asigurari de sanatate (era necesara incheierea unui nou contract care dura o perioada de timp) si nici eu nu eram pregatita sa lucrez a doua zi dupa intoarcere...
Pentru a evita incurcaturile juridice va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri.
Care este statutul meu si ce optiuni am in momentul de fata, la doua luni de la revenirea in tara?
Pot termina contractul de munca actual pentru a ma angaja in alta parte?
Sunt conditii speciale de care ar trebui sa stiu sau se poate face terminarea lui de comun acord cu angajatorul?
Multumesc!
Care este statutul meu si ce optiuni am in momentul de fata, la doua luni de la revenirea in tara?- puteti notifica angajatorul, cu o cerere in revenire pe functia de incadrare din contract.
Ea trebuie aprobata de superiorul ierarhic.
Daca nu mai are aceeasi functie sau e desfiintata, trebuie sa va puna la dispozitie ceva asemanator/ salarii compensatorii- dupa desfiintarea postului.
daca dvs nu doriti sa mai reluati- la fel- cerere catre HR si sup. ierarhic, faptul ca incetati colaborarea, cu in termen de preaviz la care ei pot renunta.