avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate mariusf22

Activitate mariusf22

Am aflat ca pe lista de prezenta apar persoane care nu au fost de fapt la ședința și sunt voturi în plus. Ce as putea face în acest sens?

Bibi62 a scris:

Trebuie vazut ce aveti stabilit in statutul asociatiei si daca propunerea are acordul a 2/3 din numarul proprietarilor, exprimat in adunarea genera.la. Daca nu exista acest acord si nu este trecut in staut puteti contesta decizia in instanta.

Nu apare nimic în statutul asociației legat de montarea aparatelor de aer condiționat. Precizez ca vreau sa îl montez acolo unde mi-a lăsat priza dezvoltatorul, în dreptul geamului meu. Nu afectez nici un vecin. Asociația ma forțează sa îl montez în balcon, deși doresc sa închid balconul cu autorizație de la primarie și în condițiile în care toate ac urile de pe tronsonul meu sunt montate deja la geam, și nu la balcon. S-a votat cu peste 2/3. Culmea e ca au votat cu Da tot cei care nu respecta deja prevederile acestea absurde, deoarece ei nu sunt afectați, având ac urile montate care cum a vrut. Se aplica doar de acum înainte. Care ar fi căile de atac? Nu pot fi de acord cu asa hotărâri abuzive și discriminatorii. Mulțumesc.

Bibi62 a scris:

Trebuie vazut ce aveti stabilit in statutul asociatiei si daca propunerea are acordul a 2/3 din numarul proprietarilor, exprimat in adunarea genera.la. Daca nu exista acest acord si nu este trecut in staut puteti contesta decizia in instanta.

Dacă ma adresez instantei de judecata, în cât timp as putea obține suspendarea/anularii acestei decizii abuzive?

ynocentta a scris:

Este abuz sa se impuna regula noua in conditiile in care majoritatea apartamentelor au instalate aparate climatizare care nu au avut impuse conditii de instalare

Bună ziua. În adunarea generala a proprietarilor s-a luat decizia de a monta aparatele aer condiționat doar cu acordul asociației și doar pe balcon, nu sub geam. Problema este ca la acest bloc nou 80% din aparatele de aer condiționat sunt deja montate fara nici un acord și nici nu respecta aceste prevederi. Decizia mi se pare una abuziva și discriminatorie în raport cu ceilalți proprietari care au AC urile montate unde au dorit ei, fără a se respecta regula impusa acum. Dezvoltatorul nu a prevazut nici o regula. Asociația este nou înființată.
Este legal sa impui reguli doar pentru o parte din proprietari - aproximativ 20%?
AMOFM București a trimis tatălui meu o decizie din 2019 prin care revoca decizia din 2017 în baza căreia el a primit în perioada Nov. 2016 Ian 2017 3 salarii medii brute din fondul de garantare pentru plata creantelor salariale deoarece societatea la care lucra era în insolventa. Procedura de insolventa a fost începută în 2013.
Anofm București spune practic ca el avea dreptul la acele 3 salarii doar pt lunile imediat următoare și își motivează decizia pe baza deciziei iccj din 16/ 2018:
[ link extern ]

Pe scurt Anofm București a dat banii în 2017, în 2018 a avut iccj aceasta decizie și la audit Anofm București a realizat în 2019 ca a greșit în 2017.
Fiind vorba de o decizie Iccj nu cred ca e atacabila în justiție, dar întrebarea e dacă se aplica retroactiv? Banii au fost achitați în 2017 când nu exista aceasta decizie încă.
Unde trebuie depusa contestația? În decizie scrie "la organul competent".

Dacă trebuie sa returneze într-adevăr banii către Anofm București , cum își mai poate recupera banii?