avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord instalare AC de la asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord instalare AC de la asociația de proprietari

Bună ziua. În adunarea generala a proprietarilor s-a luat decizia de a monta aparatele aer condiționat doar cu acordul asociației și doar pe balcon, nu sub geam. Problema este ca la acest bloc nou 80% din aparatele de aer condiționat sunt deja montate fara nici un acord și nici nu respecta aceste prevederi. Decizia mi se pare una abuziva și discriminatorie în raport cu ceilalți proprietari care au AC urile montate unde au dorit ei, fără a se respecta regula impusa acum. Dezvoltatorul nu a prevazut nici o regula. Asociația este nou înființată.
Este legal sa impui reguli doar pentru o parte din proprietari - aproximativ 20%?
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
mariusf22, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusf22 , utilizator 09:10, 17 Martie 2021
Trebuie vazut ce aveti stabilit in statutul asociatiei si daca propunerea are acordul a 2/3 din numarul proprietarilor, exprimat in adunarea genera.la. Daca nu exista acest acord si nu este trecut in staut puteti contesta decizia in instanta.
Este abuz sa se impuna regula noua in conditiile in care majoritatea apartamentelor au instalate aparate climatizare care nu au avut impuse conditii de instalare
Dacă ma adresez instantei de judecata, în cât timp as putea obține suspendarea/anularii acestei decizii abuzive?

ynocentta a scris:

Este abuz sa se impuna regula noua in conditiile in care majoritatea apartamentelor au instalate aparate climatizare care nu au avut impuse conditii de instalare

Nu apare nimic în statutul asociației legat de montarea aparatelor de aer condiționat. Precizez ca vreau sa îl montez acolo unde mi-a lăsat priza dezvoltatorul, în dreptul geamului meu. Nu afectez nici un vecin. Asociația ma forțează sa îl montez în balcon, deși doresc sa închid balconul cu autorizație de la primarie și în condițiile în care toate ac urile de pe tronsonul meu sunt montate deja la geam, și nu la balcon. S-a votat cu peste 2/3. Culmea e ca au votat cu Da tot cei care nu respecta deja prevederile acestea absurde, deoarece ei nu sunt afectați, având ac urile montate care cum a vrut. Se aplica doar de acum înainte. Care ar fi căile de atac? Nu pot fi de acord cu asa hotărâri abuzive și discriminatorii. Mulțumesc.

Bibi62 a scris:

Trebuie vazut ce aveti stabilit in statutul asociatiei si daca propunerea are acordul a 2/3 din numarul proprietarilor, exprimat in adunarea genera.la. Daca nu exista acest acord si nu este trecut in staut puteti contesta decizia in instanta.

Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
mariusf22, utilizator
Am aflat ca pe lista de prezenta apar persoane care nu au fost de fapt la ședința și sunt voturi în plus. Ce as putea face în acest sens?

Bibi62 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)
Montarea aparatului de aer condiționat meluk meluk Bună ziua! Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)