avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aer conditionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aer conditionat

buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce pot sa fac daca nu toti vecini isi dau acordul sa imi montez aparatul?
Rog o solutie....Multumesc
Cel mai recent răspuns: gyll , utilizator 13:41, 3 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aproape toata lumea si-a montat aer conditionat.nu va trebuie acord de la vecini ,dar trebuie montat de asa natura sa nu deranjati.multa bafta.
In mod normal, ventilatorul aparatului fiind montat pe exteriorul peretelui, (suprafata care se considera proprietate comuna a asociatiei), ar trebui acordul asociatiei de proprietari.
Spun in mod normal, dar in practica, nu se aplica acest lucru, asa cum nu se aplica nici la instalarea de antene parabolice.
Executati montajul si mai vedeti daca va apostrofeaza cineva.
Eu cred ca nu, toti avem fie aparate AC, fie parabolice.
La noi si-au instalat aer conditionat foarte multi fara sa se opuna cineva pentru un motiv simplu: nu ne-am intrebat unul pe altul decat de marca, pret, calitate....
Au fost insa discutii si mai sunt cu cei care nu si-au pozitionat bine aparatele: unele produc mici vibratii si pot deranja vecinii; altii si-au pozitionat rau scurgerea si curge apa pe balconul vecinului...
Cei care nu au avut probleme si discutii cu vecinii sunt proprietarii care si-au montat aparatul in balcon, pe peretele apartamentului si nu al balconului (care vibreaza) si apa o colecteaza intr-un vas in balconul propriu.
Conform art. 11 alin. 1 lit. f din Legea 50/1991 se poate executa fara autorizatie de construire montarea aparatelor individuale de climatizare.
In cazul in care nu schimbati destinatia locuintei, intr-un spatiu in care pot fi desfasurate activitati ce produc poluare de ori ce fel ( zgomot, vibratii, etc), atunci nu aveti nevoie de acordul vecinilor ; conform litera b.4 din anexa 2 la Ordin 1430/2005.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
s.c.serv ad loc s.r.l., utilizator
multumesc.....nu face zgomot......doar curge......

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)
Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda im82 im82 Buna ziua, Locuinta la bloc. Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi ... (vezi toată discuția)
Aer condiționat montat pe peretele vecinului Elena A M Elena A M In anul 2009 am rugat-o pe vecina mea să îmi permită să montez unitatea externă a aerului condiționat pe peretele exterior al blocului, sub geamul de la ... (vezi toată discuția)