Bună ziua!
Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer condiționat (după reabilitarea blocului) pe peretele exterior al balconului meu (logie). Locul în care s-a montat aparatul îmi obstrucționează vederea pe geam, acesta fiind montat chiar lângă geamul meu (face zgomot, degajă miros etc). De aproape un an l-am rugat să îl mute pe peretele lui, sub geam, cum este firesc. Zilele trecute m-am întâlnit cu el și l-am rugat din nou, răspunsul a fost:
„îl mută, dar să suport eu cheltuielile remontării”. Au urmat replici mai dure, i-am spus că îi demontez aerul, el - că îmi sparge ușa... A venit Poliția de proximitate (chemată de el). Polițistul a constat ceea ce v-am prezentat și eu anterior, aparatul este montat chiar lângă geamul meu, pe peretele balconului meu, l-a sfătuit să îl mute, dar el în continuare nu vrea, iar mie, polițiștii mi-au spus să depun o reclamație la Secția de Poliție. Eu înțeleg că nu am dreptul să demontez acest aparat montat pe peretele meu (parte comună sau cum o fi...) dar el cum a avut dreptul să monteze aparatul pe perete, fără să mă întrebe???
Vă rog încă o dată să îmi spuneți care sunt pașii legali pe care trebuie să îi parcurg și dacă vedeți o soluționare legală a problemei mele.
Afirmati ca vecinul a instalat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al imobilului de locuit in comun in dreptul apartamentului dv
Conform dispozitii in vigoare,proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia sau aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Daca nu puteti solutiona amiabil cu vecinul,incercati sa implicati presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa administreze ,sa asigure buna functionare a parti comune de constructii si instalatii din condominiu
Aer conditionat
BatrinarRemus
Ce se poate face in cazul in care un vecin de la un etaj superior are montata (de catre fostul proprietar de apartament) o instaaltie de aer conditionat iar ... (vezi toată discuția)