avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reclamatie aer conditionat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reclamatie aer conditionat

Buna ziua,
Am o problema și deoarece nu am găsit răspuns aici, am decis sa va întreb direct
Descriere: in urma cu 2 săptămâni am montat un aer condiționat astfel: unitatea interna deasupra ușii de acces in apartament cu ieșire pe casa scării, mers cu tubulatura pe peretele de pe casa scării (peretele dormitorului meu) și ieșit și montat unitatea externa imediat sub un geam ce aparții casei scării pe peretele casei scării. Precizez ca nu este montat pe peretele vreunui vecin. Undeva la vreo 1,5-2 metri de unitatea mea externa este geamul de la bucătăria unuia din cei 2 vecini de pe palier.
Problema: nici n-am apucat 5 minute sa ma bucur de răcoare ca vine Vecinul cu fereastra de la Bucătărie lângă aerul meu sa urle la mine ca ce am făcut (după ce au trecut și el și ea pe lângă mine și pe lângă instalator in timp ce instalam aerul, deci m-au lăsat sa termin treaba fără sa zică ceva ca i-ar deranja), ca se suie Hoții pe aerul meu și le intra in casa bosorogilor sa le fure sărăcia! Sa mut aerul ca vad eu pe dracu. S-au dus la asociația de proprietari și au făcut reclamație iar terminații aia de la asociație mi-au făcut notificare scrisă cf. Legii 196/2018 ART. 29 cu toate aliniatele lui dar in care nu vad nicio legătura cu cazul acesta și in cazul in care nu îl mut se vad nevoiți sa cheme poliția locală, ISC și serviciul de disciplina in construcții, toți sa ma salte la pușcărie deoarece am montat aerul pe peretele exterior al casei scării cum au făcut și alți vecini înaintea mea la fel.
De mutat chiar azi l-am mutat mai in stânga pe peretele exterior al dormitorului meu însă vreau sa întreb:
1. Articolul /legea la care face referire asociația are vreo legătura cu situația descrisă mai sus?
2. Are vreo legătura poliția locală sau ISC sau comisia de disciplina in construcții cu aceasta situație?
3. Ma pot adresa in instanța pentru Hărțuire și creare de prejudicii materiale și morale având in vedere ca am plătit montare/demontare/remontate (N-am factura) și stresul meu și al soției însărcinată in luna a 8 a și cu sarcina cu probleme?
4. Ăstora de la asociație ce răspuns pot sa le dau la notificarea asta făcută de ochii lumii? Sau N-ar tb să-i mai iau in seama?
Multumesc pt răspuns.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)
Hota vecinilor antovali antovali Cum as putea sa scap legal (nu imi plac scandalurile) de mirosul mancarii care vine de la o hota instalata la balcon etaj I (eu stau la etaj II) si din cauza ... (vezi toată discuția)
Montarea aparatului de aer condiționat meluk meluk Bună ziua! Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer ... (vezi toată discuția)