avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aer conditionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aer conditionat

Ce se poate face in cazul in care un vecin de la un etaj superior are montata (de catre fostul proprietar de apartament) o instaaltie de aer conditionat iar condensul curge pe pervazul geamului meu si desi a fost rugat sa incerce remedierea problemei , nu a facut-o inca?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 05:56, 26 Iunie 2013
Sa va adresati instantei sa-l oblige (In NCC este prevazut o reglementare similara cu picatura vecinului de la stresena casei), sa-si remedieze scurgerea condesului de la aerul coditionat.!
1-Avand in vedere ca in discutie este imobil de locuit in comun,initial se impune sa va adresati oficial presedintelui de asociatie care este investit cu autoritatea si competenta in interesul general al proprietarilor sa asigure buna functionare a partilor comune constructii si instalatiin
2-Daca presedintele sau vecinul in cauza sunt reticenti,aveti dreptul sa va adresati instantei de judecata,in temeiul disp
L nr 230/2007
ART. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care
acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui
alt apartament
ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia
să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.

ART. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi
împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit,
creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau
reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru
folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
1-Avand in vedere ca in discutie este imobil de locuit in comun,initial se impune sa va adresati oficial presedintelui de asociatie care este investit cu autoritatea si competenta in interesul general al proprietarilor sa asigure buna functionare a partilor comune constructii si instalatiin

Nu mai aruncati tot pe presedinte, nu este vorba de parte comuna un AC, nu este treaba presedintelui ca cineva usuca rufele peste balcon, ca cineva nu are scurgerea mai lunga la balcon, ca este montat stramb un AC, ca vecinii se cearta si lista poate continua, nu exista raspuns in care sa nu incepeti cu " autoritatea asociatiei, presedintele", daca pica condensul de la AC pe un pervaz presedintele trebuie sa stea cu o cana sa stranga apa??
Chiar asa! Presedintele nu este moasa comunala... Aici vorbim despre o atitudine obraznica a vecinului care, desi rugat sa remedieze problema, nu a facut-o.
Opinia mea este ca, daca verbal nu aveti rezultate, sa notificati in scris vecinul despre necazul provocat de instalatia de aer conditionat - si aici puteti invoca si prev art. 17-18 din L230/2007, cu specificatia ca daca intr-un termen rezonabil nu remediaza situatia, va veti adresa instantei de judecata cu obligatia de a face.
Adevarul este ca, in conditiile in care vechile imobile nu au fost prevazute cu instalatii de aer conditionat comune, fiecare, cum a putut, si-a plantat tot felul de agregate pe peretii exteriori - si sunt convins ca fara nici-o aprobare de niciunde - deci, iata, va puteti ”agata” si de aceasta situatie in notificare (in aceasta situatie se poate vorbi cu presedintele as. prop. daca vecinul are aprobarea montarii unei instalatii de aer conditionat pe fatada comuna).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari instalare aer conditionat la blocuri de locuinte alin76us alin76us In cazul in care un vecin a montat aerul conditionat fie deasupra geamului unui apartament aflat la etaj inferior sau deasupra unui balcon deschis si afecteaza ... (vezi toată discuția)
Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)
Salut. am nevoie de putin ajutor, un sfat. vecinii mei de la ... Ioan_Chris Ioan_Chris Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face ... (vezi toată discuția)