avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reglementari instalare aer conditionat la blocuri de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reglementari instalare aer conditionat la blocuri de locuinte

In cazul in care un vecin a montat aerul conditionat fie deasupra geamului unui apartament aflat la etaj inferior sau deasupra unui balcon deschis si afecteaza direct apartamentul in cauza, exista o reglementare in acest sens? Blocul este nou construit si exista asociatie de proprietari nou infiintata
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:24, 13 Aprilie 2018
Montarea acestor dispozitive se face pe suprafetele comune ale blocului, asa ca proprietarul ar trebui sa aiba acordul asociatiei de proprietari.
Apoi, asociatia de prop. ar trebui sa aiba prevazut in Regulamentul intern, o asemenea procedura, insa, atentie, de obicei, la nivelul Consiliului Local al localitatii sunt hotarari (HCL-uri), care reglementeaza aceste activitati.
Drept sa va spun, chestiunea este lasata la voia intamplarii si la noi in asociatie este la fel - adica fiecare face cum il "taie" capul, cum ii vine omului mai bine sa-si pozitioneze agregatul, unde il sfatuieste meseriasul...
Chiar eu am avut unele probleme cu un vecin, in sensul ca condensul produs de agregatul sau curgea pe pervazul meu, stropea cam 2-3 geamuri. Omul a inteles, a prelungit furtunul de evacuare a condensului cu o tevusca mai lunga. Ca daca mergi pe trotualul din fata blocului si "te trezesti" cu 2-3 picaturi de condens pe cap - este o alta problema...
Succes!
Vecinul a montat aparatul chiar deasupra usii dintre balcon si living si tot ce se scurge de pe aparat ajunge in balcon
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
cyan, moderator
Discutati amiabil cu vecinul sa directioneze astfel scurgerea incat sa nu deranjeze
Pai, cam ce va povesteam...
Poate ca vecinul dvs. nu are cunostinta despre disconfortul creat de agregatu' lui. Discutati.
Nu mai faceti citate. Eu stiu ce-am scris, la fel si celati useri care citesc, ok?
De acord cu ce va sfatueste @ynocentta. Daca amiabil nu se rezolva, mergem pe notificare as. prop., apoi reclamatie Politie locala. "Organul", chiar chestii dintr-astea au in fisa postului.

Mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aer conditionat BatrinarRemus BatrinarRemus Ce se poate face in cazul in care un vecin de la un etaj superior are montata (de catre fostul proprietar de apartament) o instaaltie de aer conditionat iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . locuiesc la parter intr-un bloc cu patru etaje . ... elise77 elise77 Buna ziua . Locuiesc la parter intr-un bloc cu patru etaje . Am un balcon legal care este aliniat celorlalte balcoane de la parter . Trei vecini de la etajele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu evacuarea apei de la unitatea externa a ac-lui vecinului floor floor Buna ziua tuturor! Ma confrunt cu o problema pe care, sunt convinsa, o au multi dintre proprietarii de apartamente din cauza unor vecini care nu au ... (vezi toată discuția)