avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate snowflake59

Activitate snowflake59

Buna. As dori sa vand masina tatalui meu primita ca mostenire. Ma intereseaza sa stiu daca pot sa o vand fara sa o mai inmatriculez. Sau cum se procedeaza. Multumesc.
Buna. M-ar interesa daca o persoana cu handicap accentuat are scutire de impozit la vanzare sau la venituri dobandite din vanzare de imobile. Multumesc.
Inteleg. Multumesc! E cam problematic, deoarece din cauza unei infectii la inima este posibil sa fie operat si va fi internat mai mult.... si fiind o operatie cu risc...

raluk0207 a scris:

Pai și declarația de renunțare la uzufruct, tot la notar se face.
Contactați un notar din orașul respectiv (desi puțin probabil sa meargă cineva la spital) sau rezolvați când este externat.

Deci trebuie sa faca parintele procura ca sa poata semna celalalt parinte in locul lui. Dar daca parintele este internat la spital in alt oras, cum poate proceda?
Multumesc! Parintele fiind internat in alt oras, se poate? Si respectivul parinte nu are nicio proprietate pe numele lui. Doar sotia are o casa pe numele ei. Este posibil in acest caz? Daca da, cum se poate proceda?

raluk0207 a scris:

Prin același mod. Doar ca în acest caz, împuternicirea va fi pentru vânzare.

Multumesc, dar e vorba despre faptul ca, copilul vrea sa vanda apartamentul primit ca donatie. Si pt acest lucru trebuie si ambii parinti sa fie prezenti la vanzare. Dar in cazul in care unul din parinti este indisponibil din motive medicale, de ex, cum se poate proceda?

raluk0207 a scris:

Părintele care nu poate fi prezent îl poate împuternici pe celălalt parinte sa doneze copilului lor.

Buna. Având în vedere că copilul este beneficiarul unei donații cu uzufruct viager, iar ambii părinți sunt donatorii, în situația în care unul dintre părinți nu poate fi prezent pentru semnarea actelor necesare pentru vânzarea proprietății, este posibil ca acesta să fie imputernicit pentru a acționa în numele celuilalt părinte în fața notarului? Sau cum se procedeaza in cazul in care unul din parinte nu este disponibil (gen, este internat in spital). Multumesc.
Discuție PFA si DAC7
Buna ziua, am un PFA cu norma de venit si cu cod CAEN activitati fotografice 7420. Vreau sa vand poze de pe contul personal pe stocuri de imagini (ex. depositphotos, shutterstock, etc.). Mi s-a cerut sa completez un formular cu directiva DAC 7 cu datele mele personale ( nume / cnp ).

Intrebarea mea este, eu avand deja PFA cu norma de venit la care platesc deja taxe, mai este nevoie de ceva declaratie in plus pentru veniturile realizate pe acele platforme?

Multumesc!
Răspuns la discuția Scara gresita sediul social PFA
Scuze, am uitat sa mentionez. Pe certificatul de inregistrare.
Buna. Am facut un PFA si am observat ca a fost trecuta la adresa scara gresita. Toata adresa e corecta, mai putin scara. Cum se poste proceda? Este necesar sa merg sa inregistrez din nou? Multumesc.