avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate PGheo

Activitate PGheo

Răspuns la discuția Debransare
Buna ziua,

cand se intrerupe furnizarea agentului termic soliciti debransarea pentru spalarea caloriferelor, logic nu? daca vrei sa renovezi ,
Caloriferele sunt elemente importante in procesul de renovare, nu?

Nu e necesar sa-ti reamintesti ca trebuie sa te rebransezi in toamna :-)

Te poti debransa si cand duduie calorefirele dar costa. Sunt aparate speciale care "ingheata" o portiune de teava (tur - retur) si pui dop in capete -- dar trebuie sa ai meseriasi cu "carte", experienta si scule adecvate... Sigur ca exisata riscul sa faci ceva deranj prin casa cand golesti caloriferele de apa --- si fara agent termic in ele sunt foarte grele :-)

Altfel ce sa zic? astepti primavara si "te faci frate" cu administratorul - doamna aia "simpatica" ce nu stie ca aragazele a sute de mamaici sunt bombe mult mai mari in comparatie cu o centrala termica autorizata ISCIR si verificata periodic - (nu de alta dar doamna face parte dintre vecinii care trebuie sa semneze - sus, jos, pereti comuni ) ....obtii apobarea de la asociatie ... si-ti vezi de treaba ... deconectezi radiatoarele si montezi centrala etc..
Nu pierde vremea pe la RADET dupa aprobari pentru ca nu e treaba ta.
[ link extern ] /
Daca stii sa cauti pe net il gasesti si gratis :-) ... bafta !
Daca tot ai platit si ai contract le poti cere proiectul si dovada depunerii acestuia la Radet. Avand proiectul si dovada depunerii lui la Radet esti ca si debransat. Trebuie retinut ca nu modifici instalatia, ci doar pui dop pe teava (echivalent cu inchiderea robinetului). Fireste ca nu doresti sa stai toata viata cu niste fosile metalice pe perete (clorifelerele vechi din fonta sau cele oribile din otel de pe vremea PCR) si dupa ce se opreste agentul termic le poti demonta. Daca ai bani poti apela la o firma specializata care te ajuta sa le demontezi chiar daca agentul termic curge prin tevi ([ link extern ] .

Alexandru Burghiu: "Noi avem obligaţia de a furniza energia teermică în parametrii la subsolul blocului. De aici înspre apartamente există o instalaţie a fiecărui imobil care este instalaţie proprietate privată. Sunt foarte multe cazuri când cetăţenii nu îşi aerisesc şi nu curăţă acele instalaţii şi apare acel fenomen în care într-o cameră este un calorifer mai cald şi în altă cameră unul mai rece. Cu siguranţă şi aceste situaţii sunt unele punctuale."

Andrei:
Montezi o centrala murala. (in condensatie fireste,ca sa nu poluezi atmosfera capitalei "filtrata" de CET-uri si nu numai :-) ).
Faci verificarile ISCIR din 2 in 2 ani si platesti gazul.

Tu nu ai contract cu RADET -deci ei nu exista pentru tine asa cum nici tu nu existi pentru ei. (sigur, in relatia asta suferi doar tu de frig si din cauza neputintei)

Dupa ce montezi centrala ai apa calda si caldura la temperatura reglata de mana ta si dupa puterea buzunarului tau.(precizez: apa calda curata- adica chiar poti bea apa calda de la robinet si deci poti indrazni sa-ti speli copilul cu ea - ca sa nu mai dai bani pe la dermatologi si sa intrebi de ce ti se chinuie copilul si cand si unde ai gresit). Sigur ca platesti partile comune si subventia gigacaloriei in continuare (subventia asta o ia statul bonus prin puterea primariei ca sa iasa la vot cineva si la alegerile urmatoare...asa-i in tenis -- poate ai avut sansa sa vizionezi recent "Actorul si salbaticii", daca nu, nu-ti bate capul cu salbaticii oricum)

Apoi ii trimiti pe cei de la Radet la Cinema sa vada ecranizarea dupa celebra "Suge-o, Ramona!".
O sa ruleze in cinema abia dupa 14 februarie, dar e chiar cool si cu toate problemele lor si cei de la RADET ar merita sa-l vada. Sa se racoreasca si ei!

Eu am centrala proprie de cativa ani si nu-mi bat capul.
Sincer, nu recomand un proces din motive strict economice (desi ai dreptate si intr-o tara normala nu ar fi trebuit sa pui o astfel de intrebare dintr-un motiv simplu: toti decidentii ar fi fost demisi si trimisi in judecata pana sa apuci tu sa intrebi). Banii pierduti in tribunale in cativa ani buni (daca ai noroc) pot fi economisiti si investiti in independenta ta energetica in cateva luni.

Sa nu te gandesti la amortizarea cheltuielilor leu pe leu si imediat- nu se va intampla asta. Dar daca vrei sa stai la bloc si sa mai cresti si un copil sau doi in apartament, atunci independenta energetica este solutia (indiferent de metoda aleasa- centrala murala, incalzire electrica, panouri solare, etc.)

Regret daca si raspunsul meu te dezamageste. Eu am trecut prin asta acum cativa ani si am decis sa pun capat dominatiei nepasarii prin forte proprii. Desigur ca am platit un pret (regret ca sunt multi care nu-si permit sa plateasca aceasta independenta energetica), dar confortul psihic este nepretuit. Si sa nu uiti sa votezi de fiecare data cand ai aceasta sansa. Nu conteaza cu cine... just do it! Intr-o buna zi cei carora le pasa vor fi suficienti sper.