avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Debransare Radet 2018 si actiune in instanta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Debransare Radet 2018 si actiune in instanta

Buna ziua!

1. Ce solutie legala credeti ca exista pentru a-mi monta o centrala de apartament si a ma debransa de la RADET in conditiile noii legi referitoare la zonele unitare de incalzire in care conform legii nu se mai fac debransari?
2. Pot in calitate de persoana fizica sa contest aceasta lege? Practic sunt obligat cu o lege sa consum si sa platesc. Nu inteleg de ce daca tin toti robinetii inchisi e legal, dar daca pun un dop tevilor respective nu este legal (se considera debransare) desi in practica este fix acelasi lucru (agentul termic nu mai circula).
3. Se pot constitui mai multe persoane fizice intr-un proces colectiv impotriva radet-ului sau legiitorului ? Ma gandesc ca degeaba dau in judecata Radet-ul ca el va spune ca doar aplica legea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 7 August 2019
teoretic,orice cetatean are dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Practic sunt multe spete in care persoana fizica este defavorizata in litigiul cu reprezentantii statului
Avand in vedere motivatia invocata pentru interzicerea debransarii,slabe sanse sa obtineti hotarare favorabila
Radet nu este in stare sa imi ofere caldura necesara (cel mai adesea caloriferele sunt caldute in loc de fierbinti) iar apa calda la fel. Mi se pare o ingradire a dreptului la o viata decenta, la sanatate, etc. Ma obliga sa beneficiez si sa platesc ceva ce e la discretia radetului. Temperatura cat vor ei si cand vor ei, la fel si calitatea.
1. strazile unde nu se pot face debransari sunt listate in Hotarari de Consiliu Local. solutia e sa pastrati conexiunea RADET si sa va puneti centrala, in paralel. nu stiu cat de practica e, dar e legala
2. o lege poate fi contestata pe motive de ilegalitate, nu de oportunitate. daca veti gasi prevederi ilegale, neconstitutionale etc., ele vor fi eliminate, nu insa toata legea. un robinet inchis inseamna un serviciu asigurat (ex.: aveti abonament tv dar tineti tv inchis).
3. RADET aplica legea, cum ati scris chiar dvs. cat despre faptul ca sunteti mai multi, dpdv juridic nu inseamna nimic.
Am o intrebare: de ce v-ati trezit abia acum? Bucurestiul a fost sat fara caini ani de zile
Mulțumesc pentru raspuns. Voi merge in paralel cu cele doua variante daca spuneti ca e legal. Noi am cumpărat apartamentul de doar doi ani. Prima iarna am crezut ca a fost o întâmplare nefericita dar si iarna trecută tot cu caldura putina si apa calda murdara a fost. In Aprilie am demarat debranșarea in sensul ca am apelat la o firma care spun ei ca se ocupa de tot (proiect, depunere acte la radet) dar ne tot amâna, ei spun ca au depus actele dar ca sa așteptam. Si asta din Aprilie, cand le-am plătit asa cum ne-au cerut toți banii in avans si fără vreo chitanța. Doar un contract. Ma gândesc deja ca ne-au înșelat si căutam o alternativa.
Daca tot ai platit si ai contract le poti cere proiectul si dovada depunerii acestuia la Radet. Avand proiectul si dovada depunerii lui la Radet esti ca si debransat. Trebuie retinut ca nu modifici instalatia, ci doar pui dop pe teava (echivalent cu inchiderea robinetului). Fireste ca nu doresti sa stai toata viata cu niste fosile metalice pe perete (clorifelerele vechi din fonta sau cele oribile din otel de pe vremea PCR) si dupa ce se opreste agentul termic le poti demonta. Daca ai bani poti apela la o firma specializata care te ajuta sa le demontezi chiar daca agentul termic curge prin tevi ([ link extern ] .

Alexandru Burghiu: "Noi avem obligaţia de a furniza energia teermică în parametrii la subsolul blocului. De aici înspre apartamente există o instalaţie a fiecărui imobil care este instalaţie proprietate privată. Sunt foarte multe cazuri când cetăţenii nu îşi aerisesc şi nu curăţă acele instalaţii şi apare acel fenomen în care într-o cameră este un calorifer mai cald şi în altă cameră unul mai rece. Cu siguranţă şi aceste situaţii sunt unele punctuale."

Alte discuții în legătură

Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Robineti echilibrare termicã ursulina ursulina Bună seara! Am mare nevoie de o lîmurire. Am intrat în posesia unui referat privind proiectul de debranşare al unui apartament de la reţeaua de ... (vezi toată discuția)
Centrala de apartament alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Pot monta o centrala de apartament si cu caloriferele aferente si in paralel sa pastrez si caloriferele racordate la radet? Radetul refuza ... (vezi toată discuția)