avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare

Buna ziua,

Tocmai am cumparat un apartament si fiind nevoie de renovare doream sa fac si debransarea de la sistemul de incalzire pentru montarea unei centrale termice, insa se pare ca in bloc nu mai este nimeni debransat si doamna administrator (care locuieste si in apartamentul de sub ap. meu) mi-a spus din start ca nu voi primi acord din partea ei, pentru ca "centrala este o bomba".

Imi spuneti, va rog, daca exista ceva ce as putea face? Cei de la Veolia care ofera agentul termic in localitatea Ploiesti mi-au comunicat si faptul ca pentru a ma putea debransa trebuie sa mai fie cel putin un locatar debransat. In acest caz, oare cum se ajunge sa se debranjeze prima persoana?

Citisem un articol la inceputul anului trecut, care spunea ca nu ar mai fi necesar acordul vecinilor, asa este sau cei care ofera agentul termic isi pot seta propriile reguli pentru debransare?

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: PGheo , utilizator 15:40, 17 Februarie 2019
Administratorul deimobil are eventual competente legal prevazute strict pentru administrarare parte comuna condominiu
Administratorul de imobil ,legal nu are competenta sa se implice sau sa impuna de la sine putere restrictionarea drepturilor si intereselor memebrilor proprietari
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari=presedintele de asociatie
Pentru debransare de la sistemul centralizat de alimnetare cu utilitati este necesar acordul vecinilor si al asociatieid e proprietari-acord exprimat prin hotarare a adunarii generale
Nu se executa debransari in sezonul rece
Pentru corecta si completa dv informare parcurgeti disp L nr 196/2018
Buna ziua,

cand se intrerupe furnizarea agentului termic soliciti debransarea pentru spalarea caloriferelor, logic nu? daca vrei sa renovezi ,
Caloriferele sunt elemente importante in procesul de renovare, nu?

Nu e necesar sa-ti reamintesti ca trebuie sa te rebransezi in toamna :-)

Te poti debransa si cand duduie calorefirele dar costa. Sunt aparate speciale care "ingheata" o portiune de teava (tur - retur) si pui dop in capete -- dar trebuie sa ai meseriasi cu "carte", experienta si scule adecvate... Sigur ca exisata riscul sa faci ceva deranj prin casa cand golesti caloriferele de apa --- si fara agent termic in ele sunt foarte grele :-)

Altfel ce sa zic? astepti primavara si "te faci frate" cu administratorul - doamna aia "simpatica" ce nu stie ca aragazele a sute de mamaici sunt bombe mult mai mari in comparatie cu o centrala termica autorizata ISCIR si verificata periodic - (nu de alta dar doamna face parte dintre vecinii care trebuie sa semneze - sus, jos, pereti comuni ) ....obtii apobarea de la asociatie ... si-ti vezi de treaba ... deconectezi radiatoarele si montezi centrala etc..
Nu pierde vremea pe la RADET dupa aprobari pentru ca nu e treaba ta.
[ link extern ] /
Daca stii sa cauti pe net il gasesti si gratis :-) ... bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)