avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate beldeanioan

Activitate beldeanioan

Sunt 3 lucruri distincte:
1-delegare -exercitarea activitatii inafara locului de munca - nu e cazul in aici;
2-detasare -schimbarea locului de munca, de regula la un alt angajator - nu e cazul aici
3-loc de munca inafara localitatii de domiciliu a angajatilor - situatie pe care o reclama solicitantul; ori, acesta e situatia in care se gasesc toti angajatii care domiciliaza in satele si comunele invecinate marilor aglomerari urbane ; Acestea nu mai gasesc forta de munca in interior si apeleza la ajutorul populatiei din zona. Este un fenomen prezent in aproape toate tarile lumii, nu este inventia angajatorilor romani; muncitorul navetist se gaseste si in Germania, Anglia sau Franta, finul meu face naveta in Franta la 200 km cu trenul si nici macar nu-i trece prin gand sa ceara compensatii; si este plecat minim 12 ore pe zi.
Deci, cererea ca timpul de naveta sa fie considerat timp de munca este, in cel mai bun caz, din seria: ce scoti cu gura nu-i pacat ! Si face parte din democratia originala romanesca !
Răspuns la discuția Fals in acte
maria2484 a scris:

Va multumesc mult pt raspunsuri! Nu vream sa obtin nimic pt ca oricum nu am incredere in justitia din Romania si as avea doar de pierdut timp, bani si nervi.
Va multumesc frumos!


Ai fost suparata si voiai sa-ti ceri drepturile, dar apoi ai renuntat, realizand cat de dificil de obtinut este dreptatea;
Nu e bine sa renunti niciodata la un drept al tau, dar e corect sa pui in balanta ce castigi si cat te costa acel castig;
Cred ca ai procedat foarte bine.
Un angajator care are un angajat bun, tine cu dintii de el si-i face si pantofi! Si stii de ce? pentru ca acel angajat care-i aduce bani, daca nu este multumit - nu numai banii conteaza !- atunci mai devreme sau mai tarziu va pleca.
O firma este mare sau mica, este puternica sau slaba prin oamenii pe care-i are.
Asa ca, eu sunt convins ca mai mult pierde firma care nu te-a tratat cu atentia cuvenita decat pierzi tu !
Mult succes , sa-ti gasesti un loc unde sa fii apreciata !
cosmin2008 a scris:

asta ar insemna ca nu poti activa in domeniul universitar ???
exista o incompatibilitate intre profesia de consilier juridic si cea de de asistent universitar?
va multumesc


elis a prezentat foarte bine partea din statut cu incompatibilitatile; daca in universitati predau avocati si judecatori, nu pot activa consilierii juridici?
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare
caddya89 a scris:

Multumim pentru sfaturi. Toate ne sunt de folos. Dezbaterea succesiunii a avut loc, si suntem fiecare proprietar, iar cei de la Bucuresti au certificat de mostenitor.


Atunci nu ramane decat sa intocmiti actele de vanzare/cumparare; si cum, daca muntele nu merge la Mahomed, atunci merge Mahomed la munte, plecati si Dvs. la Bucuresti si acolo incheiati tranzactia la un birou notarial, acte avind fiecare nu mai este nici o problema.
AVLIL a scris:

E un cretinism si se poate vedea semnatura... se poate combate printr-o notificare, instiintare din partea debitorului...
Daca debitorii ar avea sfaturi juridice, daca ar apela la specialisti...
Nu stiu ca aceste firme sa aiba casierii... :-/ Chiar te-am rugat daca imi poti descrie putintel....



Ce sa notifice si cui, ca debitorul nu stie ca "a fost si a platit o parte din datorie " !
Re: plata pentru altul

Ce opozitie si cum poate sa faca debitorul, daca el nici macar nu stie ca a platit?
Răspuns la discuția unde este CCJ Brasov?
Poate fi adevarat? decan, prodecan, coordonator..... Daca Brasovul e atat de bine organizat, de ce n-ar coordona toate CCJ-urile din tara? Dar oare chiar este?
Cu siguranta, vorbirea atenta si civilizata nu este la indemana oricui, si nu cadreaza cu ideea de recuperare.
Daca tot nu ai ce le face, evita-i ca sa nu-ti strici ziua.
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare
deci sunt 2 lucruri distincte:
1= dezbatere succesorala, care se face obligatoriu la unul dintre notarii de pe raza judecatoriei ultimului domiciliu a defunctei;in mod normal e primul pas, dar nu obligatoriu.
2= vanzarea/cumpararea partilor ce le revin prin succesiune; in cazul Dvs., cu documentele eliberate de notarul din Ardeal, plecati la Bucuresti si incheiati acolo tranzactia, pentru partile ce le revin verisoarelor. In acest fel nu pot aparea ulterior nici un fel de probleme; ca exista riscul sa nu mai vrea sa va vanda Dvs, e corect; numai ca verisoarele pot sa vanda unui tert drepturile ce le revin din succesiune si inainte ca aceasta sa aiba loc.
In mesajele anterioare de raspuns, toata sunt corecte. Dupa cum vedeti, nu e chiar simplu.
Pentru a gasi cea mai buna solutie, ar fi benefic sa apelati la un avocat.