avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate tyas

Activitate tyas

Buna ziua!
Va rog, dacă puteți sa ma clarificați.
Un funcționar public suspendat la cerere pentru tratament medical in străinătate, poate sa se angajeze in privat ( de ex ca și asistent ) pe perioada suspendării in alta țara (in tara unde își face tratamentele) pentru câteva luni pentru a-și putea plăti in continuare tratamentele care sunt costisitoare? Menționez, posibila angajare nu include domeniul sau de activitate din România, nu este in conflict de interese.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu risc maternal-perioda
Multumesc
Răspuns la discuția Concediu risc maternal-perioda
Multumesc mult!
Cf OUG nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă
„1. "Concediul de risc maternal se acordă pe Durante care nu pot depăşi, cumulat, 120 de zile calendaristice, astfel:

a) integral sau fracţionat, până în a 63-a zi anterioară datei estimate a naşterii copilului, respectiv anterioară datei intrării în concediul de maternitate;


Intrebarea mea este:
La pct a) se subintelege ca Nu pot sta Pana la nastere in risc?
Sau se face referire la altceva?

2.
Si perioada acordata pentru risc este considerata (de ex: de pe 15 aprilie -25 iulie)ca perioada de cotizare si va fi luata in considerare la pre si postnatal?

Vreau sa fiu sigura ca nu voi avea probleme daca stau in risc pana la nastere ....
Va multumesc din suflet!
Buna ziua! Sunt insarcinata in saptamana 25, medicul de specialitate mi-a recomandat repaus la pat pana la nastere, avand in vedere ca am obtinut sarcina dupa 7 fiv-uri... cei responsabili de la resurse umane, inclusiv si medicul de medicina muncii mi-au eliberat un raport pt risc maternal pana la nastere. Intrebarea mea este daca pot sta in risc maternal pana la nastere (SF iulie 2019). Dupa care, pot sa iau dupa nastere cele 126 zile pre-post natal? Multumesc anticipat!
Va multumesc mult!
Conform LG 188/1999, art 95, lin 1 ,lit a,raportul de munca se suspenda pe per. de pana la 2 ani . In cazul in care eu sunt deja suspendata din interes personal. Pot inceta suspendarea din interes persnal si cu doua luni pana la nastere sa inaitez o alta cerere de suspendare cf. art 95, lit 1 "concediu cestere copil"....ideea este ca sa stasu cu copilul acasa. Cei de la reurse umane mi-au zis ca nu pot sta acasa cu copilul....Adica, in prezent suspendarea raportului meu de munca este pana la 1 oct 2019 si ca ar trebui sa ma intorc la munca cand copilul ar avea 2 luni...)) Nu stiu cum mai bine sa procedez. Va multumesc.
Pentru perioada 2017-2019 am 7 luni lucrate. In cazul in care ma intorc la munca si voi mai lucra inca 5 luni pana la nastere, in total vor fi 12 luni, pot beneficia de indemnizatie si concediu de maternitate? Multumesc
Nu, am preferat sa imi suspend activitatea, stiind ca vor dura procedurile, tratamentele..
Buna ziua,
Sunt functionar public cu raport de munca suspendat la cerere pentru tratament medical in strainatate.. Sunt insarcinata in 11 saptamani, in luna iulie 2019 urmeaza sa nasc. Referitor la indemnizatie crestere copil priv la 12 luni in ultimele 24 luni inaintea nasterii copilului cf OG 111/2010 , am doar 7 luni lucrate in ultimele 24 luni, nu am fost in tara , Cererea care a stat la baza ordinului de suspendare a fost tratatament medical peste hotare. Întrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil si daca pot sta dupa nastere cu copilul timp de 2 ani. Va multumesc.