avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... indemnizatie copil pt functionar public raport de serv ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

indemnizatie copil pt functionar public raport de serv suspendat

Buna ziua,
Sunt functionar public cu raport de munca suspendat la cerere pentru tratament medical in strainatate.. Sunt insarcinata in 11 saptamani, in luna iulie 2019 urmeaza sa nasc. Referitor la indemnizatie crestere copil priv la 12 luni in ultimele 24 luni inaintea nasterii copilului cf OG 111/2010 , am doar 7 luni lucrate in ultimele 24 luni, nu am fost in tara , Cererea care a stat la baza ordinului de suspendare a fost tratatament medical peste hotare. Întrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil si daca pot sta dupa nastere cu copilul timp de 2 ani. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tyas , utilizator 19:14, 5 Ianuarie 2019
Pe durata tratamentului nu ati beneficiat de concediu medical ?
Nu, am preferat sa imi suspend activitatea, stiind ca vor dura procedurile, tratamentele..
In acest caz, nu veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Pentru perioada 2017-2019 am 7 luni lucrate. In cazul in care ma intorc la munca si voi mai lucra inca 5 luni pana la nastere, in total vor fi 12 luni, pot beneficia de indemnizatie si concediu de maternitate? Multumesc
Perioada eligibila pentru CCC : august 2017 - iulie 2019

Prin urmare, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010, in perioada sus mentionata.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil razvan_razvan razvan_razvan Buna ziua! Sunt un viitor tatic ce doreste sa beneficieze de ,,concediul de crestere copil\'\' ,copil ce ar trebui sa se nasca in decembrie ,iar firma pentru ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? ContSters244341 ContSters244341 Buna ziua m-am angajat si eu de doua luni si acum am aflat ca sunt gravidabeneficiez si eu de prenatal ?Daca nu beneficiez cum fac pot sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)