avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate calutzi

Activitate calutzi

O întreprindere între care există oricare din raporturile descrise mai sus, prin intermediul unei persoane fizice sau al unui grup de persoane fizice care acţionează de comun acord, dacă îşi desfăşoară activitatea sau o parte din activitate pe aceeaşi piaţă relevantă sau pe pieţe adiacente (= acea piaţă a unui produs sau a unui serviciu situată direct în amonte ori în aval de piaţa respectivă).

Ma simt obligat sa contrazic ceea ce sustineti mai sus...

Daca legatura dintre societati se realizeaza prin intermediul asociatilor comuni, insa obiectele de activitate ale celor doua societati nu sunt pe piete adiacente, atunci nu vorbim de societati legate.

Ca sa dau un exmplu concret...daca 2 persoane sunt asociate in 2 societati, detinand impreuna majoritatea partilor sociale, dar prima dintre cele doua este o tipografie, iar cea de-a doua realizeaza confectii,cele doua nu sunt intreprinderi legate (afiliate).
Ma bucur sa vad ca impartasim aceeasi opinie in ceea ce priveste intreprinderile legate. Esentialul in raspunsul dvs. cred ca ar fi (in mod concret) daca societatile in care cei doi asociati (sau mai multi) desfasoara obiecte de activitate care sunt pe aceeasi piata ori pe piete adiacente.
Prin extensie, inseamna ca daca unul dintre cei doi asociati(fiecare avand 50%) este asociat(majoritar sau minoritar) si in una sau mai multe firme care isi desfasoara activitatea sau o parte pe aceeasi piata relevanta ori pe piete adiacente, rezulta ca prima societate este partenera cu celelalte??
Răspuns la discuția Referitor concurs!!
:)..Multumesc frumos Lory...am anticipat putin aceasta miscare..si..i-am trimis deja datele Mihaelei...
Răspuns la discuția concurs@avocatnet.ro
Aceeasi problema am intampinat si eu...si astept cu interes remedierea situatiei pentru a intra in posesia unui modest premiu din partea site-ului...
Stimate administrator de site,
As dori sa stiu cum as putea intra in posesia premiului pe care l-am castigat saptamana trecuta pe site-ul dvs. in conditiile in care adresa indicata, unde putem trimite datele personale, nu este accesibila, astfel mesajele intorcandu-se ca mesaje netransmise.
Va multumesc anticipat
Multumesc frumos.Acesta era raspunsul pe care il asteptam.In concluzie, situatia in care o persoana fizica sau grup de persoane sunt asociate in 2 intreprinderi are relevanta numai in ceea ce priveste incadrarea ca intreprinderi legate, deci numai daca detin peste 50 %...sau celelalte raporturi definite de lege.
:)..Dupa cum spuneam, acela dintre cei 2 asociati cu procente egale din firma care detine o alta societate nu ocupa nici o functie. Celalalt asociat este administrator unic cu puteri depline.Deci, nu detine majoritatea drepturilor de vot ale asociatilor, ci doar 50 %. Interpretand art 4 indice 3, cei 50 % reprezinta limita maxima a prevederii "...25 % sau mai mult...".
Nu sunt de acord intrucat nu se regaseste in niciunul dintre raporturile definite la art 4, in special situatia de la lit a).In concluzie cred ca sunt tot partenere...:)
:)In primul caz sunt de acord ca sunt legate, este raspunsul pe care il impartasesc si eu, dar in cel de-al doilea limita de 50 % este cea maxima pentru intreprinderile partenere. Ma interesa insa situatia in care sunt actionare persoane fizice care detin alta societate si detin in societatea in speta intre 25 si 50 %, intrucat legea nu face referire, precum la art. 4 indice 4 alin. (4), la persoane fizice sau grupuri de persoane fizice. Multumesc frumos.
Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari, interpretand Ordonanta nr. 27 din 26/01/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii:
1. Pot fi considerate intreprinderi legate 2 societati care au ca asociate aceleasi persoane si care au acelasi obiect principal de activitate?
2. 2 persoane sunt asociate intr-o societate cu 50 %, unul dintre ei fiind administrator cu puteri depline iar celalalt fiind asociat majoritar intr-o alta societate care are printre activitatile sale unele care se regasesc in obiectul de activitate al celei dintai.Sunt considerate cele 2 societati intreprinderi partenere?
Va multumesc anticipat