avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate dragos bolohan

Activitate dragos bolohan

S-ar putea intelege ca din moment ce un pensionar plateste pentru somaj, ar putea beneficia candva de somaj. Este ireal dar in Romania n-ar fi imposibil sa ti se retina si sa nu primesti.
sa inteleg ca pensionarii care aleg sa desfasoare o activitate(ca salariat) nu beneficiaza de nicio facilitate fiscala.
intrebarea continea si sintagma ”contract part-time”, la care presupun ca sunt precizari.
Pentru un pensionar ce taxe platesc la un contract part-time?
Va rog sa dati si referinte din legislatie care sa sustina afirmatiile.
Multumesc.
Răspuns la discuția Cumparare directa SICAP
Mulțumesc pentru ... vizualizări. Dacă reușesc să aflu informațiile respective, vă anunț cum am făcut.
Am trimis o oferta de servicii a caror valoare estimata era de peste 125.000ron.
Vi se pare corecta atitudinea partii contractante de a refuza publicarea in SICAP a valorii si ofertantului castigator?
Am dreptul de a cere copie dupa procesul verbal de selectie si de a afla suma pentru care a fost atribuit contractul? Am suspiciunea ca ceva nu este in regula acolo.
Chiar daca nu reusesc nimic, macar sa nu ne ia de prosti.
PS: as avea nevoie de o referire la lege si articol prin care pot sa-i oblig sa ma informeze.
trebuie sau nu Registrul de evidență fiscală pt PFA? undeva intr-un articol scrie ca a fost inlocuit de declarația unică pentru persoanele fizice.
EU ca unic reprezentant al PFA-ului meu(nu am angajati, PFA-ul fiind deschis ca specialist in....) pot sa-mi acord si sa deduc:
- cheltuielile reprezentând tichetele de masă acordate de angajatori;
- cheltuielile reprezentând voucherele de vacanță acordate de angajatori;
- contribuțiile la fonduri de pensii facultative și cele reprezentând contribuții la schemele de pensii facultative, efectuate către entități autorizate, stabilite în state membre ale Uniunii Europene sau aparținând Spațiului Economic European, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană;
- primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană;
-cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații, aferente autoturismelor folosite de contribuabil sau membru asociat sunt deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane;(CHIAR DACA VEHICOLUL ESTE FOLOSIT DE PFA CU CONTRACT DE COMODAT? AICI MAI APARE O INTREBARE: Eu folosesc vehicolul NUMAI pentru deplasari in vederea incheierii contractelor si predarii bunurilor contractate, pot deduce intreaga cantitate de combustibil consumata? auzisem ca daca am ordin de deplasare si foaie de parcurs, se poate).
Pot deduce eventuale schimburi de ulei, filtre, unele piese de schimb?
Multumesc anticipat!