avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate aun_diana

Activitate aun_diana

Buna ziua!
In urma succesiunii dupa tatal meu, detin 1/2 dintr-un autoturism, cealalta jumatate este a mamei.
Daca dorim sa vindem aceasta masina, cum trebuie sa procedam?
Mentionez ca momentan inca este inmatriculata pe numele tatalui.
Multumesc!
Discuție Succesiune
Buna ziua!
Tatal meu este decedat. Urmasi suntem doar eu si mama si dorim sa facem succesiunea.
Problema este cu cateva din terenurile pe care parintii mei le detineau si de care am aflat abia acum.
1) Teren cumparat de parintii mei pentru care exista contract de vanzare-cumparare insa nu exista un titlu de proprietate. A fost vandut doar in baza unei adeverinte, vanzatorul trebuia sa il treaca si in titlul sau de proprietate si nu l-a mai trecut. Putem face mostenirea si apoi sa il dobandim prin uzucapiune?
2) Alte terenuri au fost lasate tatalui meu prin testament de catre o matusa (respectiva i-a lasat lui toate bunurile pe care le avea) insa tatal meu nu a facut succesiunea dupa matusa respectiva. Va trebui facuta acum de catre noi si abia dupa sa facem dupa tata?
Multumesc!
Discuție Succesiune
Buna ziua!
Tatal meu este decedat. Urmasi suntem doar eu si mama si dorim sa facem succesiunea. Mama vrea sa renunte la partea ei si sa mi-o cedeze mie. Se poate?
Printre bunurile supuse succesiunii se numara si o societate, in acest caz care ar fi cea mai buna varianta, succesiunea notariala sau cea la judecatorie?
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt o viitoare mamica, urmeaza sa nasc pe 11.05.2019 (data estimata).
Momentan lucrez insa intentionez sa intru in prenatal pe 18.03.2019. Concediul de maternitate este de 126 zile, asta ar insemna ca eu il voi termina pe 21.07.2019.
Acum, intrebarile mele sunt:
1) Cand intru in concediul de crestere copil? Pe 22.07.2019?
2) Ca sa beneficiez de stimulent de insertie ar trebui sa ma intorc la munca cu 2 luni inainte sa faca copilul 2 ani sau dupa 1 an si 9 luni de concediu?
3) Incepand de cand beneficiez de indemnizatia de crestere copil? Tot de pe 22.07.2019?
4) Indemnizatia cum o iau? In perioada 18.03-21.07 o sa iau 85% brut(-CAS ul) si incepand cu 22.07 85% net?

Mulțumesc!