avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Tatal meu este decedat. Urmasi suntem doar eu si mama si dorim sa facem succesiunea.
Problema este cu cateva din terenurile pe care parintii mei le detineau si de care am aflat abia acum.
1) Teren cumparat de parintii mei pentru care exista contract de vanzare-cumparare insa nu exista un titlu de proprietate. A fost vandut doar in baza unei adeverinte, vanzatorul trebuia sa il treaca si in titlul sau de proprietate si nu l-a mai trecut. Putem face mostenirea si apoi sa il dobandim prin uzucapiune?
2) Alte terenuri au fost lasate tatalui meu prin testament de catre o matusa (respectiva i-a lasat lui toate bunurile pe care le avea) insa tatal meu nu a facut succesiunea dupa matusa respectiva. Va trebui facuta acum de catre noi si abia dupa sa facem dupa tata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:29, 4 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu, ca si pentru dezbaterea succesiunii va trebuie acte de proprietate.
2. Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Cum renunt la o actiune in justitie? (antecontract de vanzare) cocoon cocoon In urma unei consilieri vicioase cu un avocat am inaintat actiune in justitie pentru vanzarea unui imobil catre o nepoata careia voiam sa gasesc o cale de a-i ... (vezi toată discuția)