Cu ceva timp in urma am achizitionat o casa. In contractul de vanzare-cumparare, eu figurez ca proprietar, iar parintii mei au drept de uzufruct viager. Problema este ca parintii mei doresc sa se racordeze la reteaua de gaze a orasului, dar responsabilii de la compania de gaze au respins cererea lor, argumentand ca aceasta nu a fost facuta direct de catre proprietar sau ca nu exista o imputernicire specifica pentru asta.
Avand in vedere ca nu sunt in tara si nu voi putea reveni inainte de venirea iernii, ma intreb cum as putea rezolva aceasta problema intr-un mod cat mai simplu si rapid. Este posibil sa imputernicesc un avocat printr-o procedura online sau video-call, care sa depuna cererea in numele meu la sediul companiei care se ocupa de racordarea la reteaua de gaze?
In perioada pandemiei am infiintat o firma si am deschis un cont bancar folosind procedura online(prin apel video cu functionarii bancii). La acel moment am ales Banca Transilvania, tocmai ptr acest motiv. Acum tot primesc mesaje de la banca, ca trebuie sa ma prezint la banca ptr actualizarea datelor. Problema e ca momentan nu sunt in Romania, si nici nu ma pot intoarce in Romania prea curand. Mai exact, abia in noiembrie as putea sa m intorc in Romania.
Cum as putea evitarea blocarii contului societatii? Orice sfat, recomandare idee este bine-venita!
In urma cu ceva timp am urmat un curs post-universitar de 6 luni la Politecnica Bucuresti in domeniul Optica si Optometrie. Intentia mea era ca in urma acestui curs sa ma pot angaja in Italia. Din pacate, abia acum am aflat ca respectivul curs nu se incadreaza in prevederile directivei 2005/36/CE, motiv ptr care nu pot obtine o echivalare si implicit o recunoastere oficiala a compententelor profesioanale.
Mentionez ca am gasit deja un job in Italia in domeniul respectiv.
V-as ruga sa-mi spuneti unde m-as putea adresa ptr ca respectivul curs sa-mi fie luat in considerare sau ce cale ar trebui sa urmez.