Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii legate de receptia unei cladiri de catre Primarie. Pentru a face receptia este necesar ca toate utilitatile sa fie trase, cladirea sa fie finalizata in totalitate, sau receptia finala poate fi executata si la faza "rosu" a cladirii(adica doar ziduri, geamuri si usi)?
In cazul in care receptia se poate executa si la "rosu", daca intr-un contract este mentionat faptul ca proprietarul va incepe sa plateasca ratele catre dezvoltator doar atunci cand imobilul va putea fi utilizat de catre proprietar(dupa realizarea receptiei de catre Primarie), ce clauza este aplicabila, cea cu receptia sau cea cu utilizarea de catre proprietar?
Pentru ca un imobil nu poate fi considerat utilizabil daca nu are utilitati si este doar la faza "rosu"....
Multumesc frumos!
Buna seara!
Am si eu nevoie de un sfat legat de inchirierea unui imobil. Locuiesc impreuna cu o prietena intr-o garsoniera inchiriata. Contractul de inchiriere e facut numai pe numele ei desi la asociatie suntem inregistrate amandoua. Pentru ca lucram, nu am avut posibilitatea sa mergem sa obtinem viza de flotant ( probabil ca eu nici nu as avea cum din moment ce nu apar pe contractul de inchiriere).
Din cauza unor neintelegeri intre presedinta asociatiei de proprietari si administratorul blocului, doamnapresedinta a mers la politie si a depus o plangere impotriva tuturor chiriasilor din bloc.
Politia a venit la usa, insa nu era nimeni acasa si ne-a lasat o instiintare prin care suntem informate ca trebuie sa ne prezentam la sectia de politie cu buletinele si contractele de inchiriere, in caz contrar vom fi sanctionate conform legilor.
As vrea sa stiu si eu care sunt riscurile la care ma supun daca nu ma prezint la asociatie, ce se intampla daca mergem si eu nu apar pe contractul de inchiriere si care sunt acele legi de care domnul politist vorbea in instiintare.
Multumesc!