avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Receptie Cladire de catre Primarie- in ce conditii se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Receptie Cladire de catre Primarie- in ce conditii se face?

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii legate de receptia unei cladiri de catre Primarie. Pentru a face receptia este necesar ca toate utilitatile sa fie trase, cladirea sa fie finalizata in totalitate, sau receptia finala poate fi executata si la faza "rosu" a cladirii(adica doar ziduri, geamuri si usi)?
In cazul in care receptia se poate executa si la "rosu", daca intr-un contract este mentionat faptul ca proprietarul va incepe sa plateasca ratele catre dezvoltator doar atunci cand imobilul va putea fi utilizat de catre proprietar(dupa realizarea receptiei de catre Primarie), ce clauza este aplicabila, cea cu receptia sau cea cu utilizarea de catre proprietar?
Pentru ca un imobil nu poate fi considerat utilizabil daca nu are utilitati si este doar la faza "rosu"....
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 10:39, 23 Decembrie 2010
Receptia constructiilor este de doua feluri: intermediara si FINALA ! Cea finala inseamna incheierea obligatiilor executantului si obligatia beneficiarului de a achita valoarea lucrarilor, conform contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea intabularii cladirii furgim furgim Buna ziua M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu ... (vezi toată discuția)
O problema la receptia unei extinderi a unei constructii SimonaC73 SimonaC73 Buna seara! As avea si eu o intrebare. Din anul 2014 am obtinut autorizatie de constructie privind extinderea unei locuinte ( parter- 52m patrati) autorizatie ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructir florin42 florin42 Acum 3 ani , am obtinut o autorizatie de constructie pe doi ani , anul trecut am prelungit autorizatia ,casa are geamuri usa de intrare e zugravita in exterior ... (vezi toată discuția)