As dori si eu un ajutor daca se poate.
Am inchiriat la mijlocul lunii decembrie un apartament proprietate personala. La acel moment avind o gramada de probleme pe cap nu am facut contract de inchiriere. Am dorit sa fie o perioada de proba sa vad daca totul este ok. Pe la mijlocul lunii ianuarie au inceput sa apara problemele: plingeri de la vecini, zgomot, foarte multe persoane in acel apartament. Au inceput discutiile cu chiriasul pentru a elibera apartamentul. El a refuzat si inca nici in acest moment nu am reusit sa il conving sa plece, ba dimpotriva ma ameninta cu drepturile lui si ca ma da in judecata.
Ce pot eu sa fac avind in vedere ca nu avem un contract inregistrat la finante? El are ceva drepturi in acel apartament sau nu (nu avem nimic scris).
Avand in vedere ca nu exista contract, din momentul in care i-ati cerut sa plece, ocupa apartamentul fara drept. In schimb, v-ar putea crea probleme la Finante, pt. ca nu ati declarat sumele primite cu titlu de chirie.
Nu va recomand sa mai procedati asa alta data, mai ales daca chiriasii sunt persoane necunoscute; in lipsa unui contract, de foarte multe ori chiriasii pleaca si lasa proprietarul cu datorii la intretinere si atunci ce s-a "economisit" cu impozitul veti plati la intretinere in urma lor.
Puteti avea probleme si cu vecinii, daca chiriasii continua sa fie foarte galagiosi, vecinii ar putea sa va actioneze in judecata, pt. ca, in calitate de proprietar, dvs. sunteti raspunzator pt. ce se intampla acolo.
In principiu, in momentul de fata nu prea au ce face chiriasii dvs., asa ca insistati. Si daca deranjeaza in continuare, nu ezitati sa le trimiteti politia la usa 9dvs. sau un vecin), o amenda - doua pt. tulburarea linistii publice s-ar putea sa-i linisteasca.
As dori sa declar la finante sumele obtinute din inchiriere dar am vazut ca formularul este pe baza unui contract. Pot sa declar sumele fara sa am un contract in spate? In acest moment nu mai vreau sa fac un contract cu el (oricum nu cred ca ar fi dispus sa semneze un contract)
Deja sunt obosit de acest subiect iar eu si familia mea suntem stresati de aceasta problema..
Orice discutii as avea cu el, el nu doreste sa plece. Neoficial, daca merg si il scot din apartament cu tot cu lucruri, cu martori el ce poate sa faca?
Buna seara!
Am si eu nevoie de un sfat legat de inchirierea unui imobil. Locuiesc impreuna cu o prietena intr-o garsoniera inchiriata. Contractul de inchiriere e facut numai pe numele ei desi la asociatie suntem inregistrate amandoua. Pentru ca lucram, nu am avut posibilitatea sa mergem sa obtinem viza de flotant ( probabil ca eu nici nu as avea cum din moment ce nu apar pe contractul de inchiriere).
Din cauza unor neintelegeri intre presedinta asociatiei de proprietari si administratorul blocului, doamnapresedinta a mers la politie si a depus o plangere impotriva tuturor chiriasilor din bloc.
Politia a venit la usa, insa nu era nimeni acasa si ne-a lasat o instiintare prin care suntem informate ca trebuie sa ne prezentam la sectia de politie cu buletinele si contractele de inchiriere, in caz contrar vom fi sanctionate conform legilor.
As vrea sa stiu si eu care sunt riscurile la care ma supun daca nu ma prezint la asociatie, ce se intampla daca mergem si eu nu apar pe contractul de inchiriere si care sunt acele legi de care domnul politist vorbea in instiintare.
Multumesc!
Problema mea e un pic mai complicata, fiind vorba de un apartament ramas mostenire la 3 frati. In momentul de fata unul din frati inchiriaza acest apartament pentru suma de 100 euro pe luna. Da, si noua ni se pare aceasta suma aberant de mica dar asa ne-a declarat.
Intrebarea mea este acum: ce se poate face face impotriva acestui om? ce pot sa trimit peste el? mai ales sa ii fortam mana pentru a imparti acest apartament pentru ca sincer eu nu stiu sa imi cer drepturile pentru partea mea care este de 1/3 din valoarea acestui apartament.