avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate RPaulG94

Activitate RPaulG94

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Știu că nu eram arestat sau sub sechestru și nici obligat să rămân cu ei, însă ca un om de buna credință am vrut sa fiu cooperant și să-i ajut în speranța că o să primesc același tratament in schimb, nu a fost cazul, nu o sa se mai repete, m-am lecuit cu acest eveniment și m-am învățat minte că bunul-simt și cooperarea nu sunt apreciate sau oricum nu avem lege care să apere nevinovații și oamenii de bun-simț in asemenea cazuri. O sa fiu mai precaut de acum cu "oamenii legii" și o să îmi apar mai bine fiecare mic drept pe care îl am, pentru că se pare că drepturile îți sunt aparate doar dacă ești "cine trebuie" și eu din păcate nu sunt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este exact așa cum ati spus. Cunoșteam legea si asta m-a salvat (faptul că am cerut din propria inițiativă recoltare de probe biologice, deoarece polițistul nu mi-a spus că asta ar fi o opțiune). Insa nu mi-a trecut niciodată prin cap că ar putea să iasă alcoolemie fara sa consum absolut nimic (nici alcool, nici apa de gura, nici bomboane, nici murături, nimic...), știind asta nu am avut nicio reținere să suflu in etilotest, pentru că fiind și prima dată când mi se cere asta nu eram destul de informat despre procentul de fals-pozitive pe care îl dă acel aparat. O să ma mai informez și o să vorbesc și cu cunoștințele de la poliție pentru că exact așa cum ați spus, eu in acel etilotest nu o sa mai suflu indiferent de circumstanțe, o sa cer probe biologice și la revedere. Cat despre ultima parte, da, am fost escortat la spital cu mașina de poliție, in spate, în cușca de infractori, cușca care înafara de centura nu are niciun sistem de siguranță iar deblocarea ei se face doar din față, deci in caz de accident sau ceva avarie, mori acolo în cușca pentru că nu o poți deschide și mi s-a confirmat și de către polițiști că ușa nu se deschide automat in caz de accident sau avarie, deși în dreapta mea in momentul in care am fost oprit o aveam pe prietena mea, care deține permis de conducere și care mă putea duce în urma poliției către spitalul unde mi s-au recoltat probe. Am stat în în secția de poliție peste 3 ore (timp in care am fost dus de doua ori la spital pentru recoltare de probe și restul timpului ce le-a fost lor necesar pentru întocmirea tuturor actelor necesare, m-am simțit ca un infractor, eu nefiind vinovat de nimic, sunt chiar genul de om care verifică inclusiv data de expirare a stingătorului și trusei de prim ajutor din mașină, și am alerte pe telefon care îmi spun cand expira orice in acea mașina și cu toată corectitudinea mea, mi s-a întâmplat asta.

Update la postare: Am găsit un avocat, am platit onorariu care mi s-a spus că o să îl recuperez alaturi de celelalte cheltuieli aferente acestei situații. Urmează ca zilele următoare să depună contestația și în baza certificatului de grefa (?) să îmi recuperez permisul, iar prezenta mea la proces sa fie intermediată de avocat.

DlGoe a scris:

Ganditi-va de unde a inceput totul: de la necunoasterea de catre dvoastra a avantajelor pe care vi le ofera legea (art 337 cp). Si as adauga si din comoditate. Va expun varianta corecta, mai ales ca afirmati ca faceti parte din categoria celor care nu consuma alcool. Trebuia sa refuzati sa suflati in etilotest (bine spus! nu e etilometru!) si sa-i spuneti militistului ca daca vrea sa stie ce, cat ati consumat, sa va conduca la recoltarea de probe biologice. Permisul nu vi-l putea retine pt. ca nu avea asa-zisa dovada pe care i-a furnizat-o p*rcaria aia de etilotest. Putea sa forteze lucrurile si sa va aplice art. 22 indice 1 din ordonanta 1/2022: stateati maxim o zi fara permis dupa care va era restituit. Costul analizelor de laborator cadera in sarcina organului. Daca veneau intr-o luna sau in sapte, tot aia era. E adevarat, pierdeati cateva ore plus lipsa permis o zi. Atat. Acum, pt. ca v-ati increzut in organ, ati ajuns cu dreptatea in mana dar cu capul spart! Interesant e ca multi, care nu consuma deloc alcool, au patit-o cu etilotestul. Nervi, alergatura, taxe de urgenta, recuperat permis dupa o luna, aia super norocosi. Tratati toti ca niste infractori, atat de militist, cat si de procuror. Restituirea permisului parea o bunavointa a aparatului de represiune, echivalenta cu o gratiere, nu amnistie, gratiere. Si inca ceva: rata de raspuns fals pozitiv a echipamentelor Dräger de testare a drogurilor și alcoolului este pe la 12%, adica unul din opt pica nevinovat. Concluzia: refuzati sa fiti ,,testat" in trafic, indiferent de cum incearca organul sa va momeasca si solicitati sa fiti condus deindata pt a va fi recoltate probe biologice!
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu s-a prezentat, dar cel care mi-a dat informația nu era un simplu funcționar al judecătoriei, de asta a trebuit sa mai aștept încă o ora după deschiderea judecătoriei pentru a mă putea lamuri cineva competent. Daca mi se spune în județul de reședință că nu e posibil sa fac contestația acolo, o sa revin la prima judecătorie, in cazul asta pot sa transfer contestația la judecătoria de domiciliu? Pentru că vreau și restituirea litigiilor, nu doar permisul înapoi, și decontat și onorariul avocatului pentru că avem un stat în care nici cei din instituțiile vizate de anumite legi nu le cunosc deloc, de unde sa le cunosc eu?

latka a scris:

Politistii si functionarii marunti de la judecatorie, care v-au spus, verbal doar, ce au inteles ei din modificarea legislativa respectiva nu au cum sa fie raspunzatori si implicit sa va plateasca despagubiri. Va imbatati cu apa rece.

V-am prezentat ce spune legea (scripta manent), ar trebui sa nu va indoiti. Daca insistati sa depuneti plingere in localitatea dvs. de resedinta va fi doar vina dvs. si nu veti putea sa recuperati nici o cheltuiala.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul acesta abia aștept să le cer despăgubiri și pe motorina necesară deplasării între cele două orașe pentru că atunci când am fost prima data la judecătoria de care aparținea poliția care mi-a făcut PV-ul mi s-a spus că pot să fac contestația și la domiciliu și deci am plecat de acolo liniștit că pot să rezolv acasă. Sper totuși să nu fie cazul, că deja devine tot mai complicata situația asta penibilă...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am fost la judecătoria din orașul de care aparține poliția care mi-a făcut PV, am așteptat dimineață 2 ore până să se deschidă si încă o ora până sa vina cineva competent care să mă poată lămuri. Mi s-a spus că pot să contest PV atât acolo cât și la judecătoria din orașul meu de reședință. Sper sa nu am surprize când ajung acasă. Mi s-a spus că s-a modificat de curând legea și pot să fac contestația și în orașul de reședință. De asemenea am vorbit și cu un polițist de la rutieră din orașul de domiciliu care mi-a confirmat de asemenea că pot să fac contestația și în orașul meu. Deși nu găsesc modificarea legii nicăieri pe net.

latka a scris:

Plingerea contraventionala impotriva acestui PV se poate depune numai la judecatoria de care apartine sectia de politie respectiva, nu rezolvati nimic la judecatoria din orasul de resedinta.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci când cineva imi puncționează o vena in scopul recoltării de sânge pentru a determina absolut orice din acel sânge, eu devin pacient, iar că pacient am dreptul la rezultatele analizelor mele, mai mult de atât, am și platit acele analize din buzunarul meu. M-am interesat și într-adevăr, in acest caz individual rezultatul merge la poliție și nu la mine, dar e o aberație legislativă a doua legi ce se bat cap in cap și din punctul meu de vedere îmi sunt încălcate drepturile mele ca pacient. PV a fost scris, contravenția a fost aplicată, am reținerea permisului cu dovada cu drept de circulație și amenda în cuantum de ~1300 lei. Pe mine mă frustrează aceasta aberație legală prin care eu nu am dreptul la analizele mele medicale, recoltate la cererea mea și plătite de către mine.

Urmează să contest PV-ul și să cer despăgubirea tuturor costurilor asociate acestui eveniment. Dar aceste lucruri o sa le fac în orașul de reședință.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Teoretic da ,dar doar după comunicarea răspunsului de la IML..


Și totuși e legal ca IML-ul sa nu-mi furnizeze rezultatele analizelor mele de sânge? Mi se pare o încălcare flagrantă a drepturilor mele ca pacient. În special în cazul în care poliția o să primească acele analize înaintea mea. Eu sunt asistent medical și cunosc drepturile pacientului, exista o altă prevedere legală prin care eu nu am dreptul la analizele mele de sânge în acest caz particular?

Va mulțumesc.
Buna ziua,
As avea nevoie de îndrumare într-o situație ce implica Poliția Romana. In dimineața zilei de 04,01 am fost oprit pentru un control rutier de rutina in timpul căruia mi s-a cerut să suflu in etilotest, surpriza mea ca persoana care nu consuma alcool a fost că rezultatul sa fie 0.13 așa că am cerut recoltarea de probe biologice, recoltare care mi-a fost facilitată de echipajul de poliție prin transportul meu la cel mai apropiat spital. Și aici vin întrebările mele:
1. Cei de la medicina legala mi-au comunicat că eu nu o sa primesc rezultatele probelor mele biologice, ci o sa le primească poliția. Lucru care contravine art. 24 din Legea nr. 46/2003 din drepturilor pacientului, fapt ce am ținut să-l aduc și lor la cunoștință atât direct, la secretariatul institutiei cât și printr-un email in care am solicitat un răspuns și un număr de înregistrare a cererii mele.
2. Având în vedere faptul că această situație mi-a adus niște litigii materiale, precum costul probelor biologice pentru alcoolemie pe care le-am achitat din buzunarul meu și la care nu am acces în mod ilegal. As dori sa apelez la un avocat pentru recuperarea fiecărui ban pierdut din cauză că sunt pus în aceasta situația: costul testelor biologice, cheltuieli aferente depunerii contestației procesului verbal, cheltuieli cu un posibil avocat și eventual alte daune. E posibil sa recuperez toate acestea și în plus niste daune pentru timpul meu pierdut atât în acea dimineață cât și timpul ce urmează să-l pierd pentru a rezolva această situație incorecta in care am fost pus? Va mulțumesc.
Va mulțumesc pentru răspuns.

Cornel Vasile a scris:

2. În termen de 24 de ore de la afişarea rezultatului selectării dosarelor de înscriere candidaţii respinşi au dreptul să depună contestaţie.


Iar daca nici după contestație nu se rezolva nimic, ce se poate face?
Buna ziua,
In momentul de fata sunt proaspăt absolvent al unei faacultati de medicina, specializarea Asistență Medicală Generală și sunt în căutarea unui loc de muncă. Insa de câteva zile am auzit de la un coleg de an o veste care m-a îngrijorat și mâhnit. Acest coleg a încercat să își depună dosarul pentru a participa la un concurs de angajare la un spital județean din tara și secretara care se ocupa de preluarea dosarelor a insistat pe faptul că nu poate să și-l depună pentru că posturile sunt doar pentru cei cu postliceală. Țin să precizez că dosarul era complet, colegul fiind înscris și în OAMMR și având toate actele necesare înscrierii la concurs. Acesta a insistat ca dosarul sa ii fie primit și după multă muncă de convingere secretara i-a primit dosarul, însă a fost asigurat că o să-i fie respins.
Așteptam să vedem ce se intampla cu dosarul, însă întrebarea mea este daca lucrul acesta este legal? Spitalul are dreptul să pună ca și cerinta studii postliceale și să refuze pe cei cu studii superioare? Pe lângă incalcarea a probabil mai multor legi, mie imi sună si a discriminare.
Va mulțumesc.