avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unui asistent medical cu studii superioare i se refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unui asistent medical cu studii superioare i se refuza dreptul de a participa la concurs de angajare pe motiv că postul este destinat asistenților medicali cu postliceala

Buna ziua,
In momentul de fata sunt proaspăt absolvent al unei faacultati de medicina, specializarea Asistență Medicală Generală și sunt în căutarea unui loc de muncă. Insa de câteva zile am auzit de la un coleg de an o veste care m-a îngrijorat și mâhnit. Acest coleg a încercat să își depună dosarul pentru a participa la un concurs de angajare la un spital județean din tara și secretara care se ocupa de preluarea dosarelor a insistat pe faptul că nu poate să și-l depună pentru că posturile sunt doar pentru cei cu postliceală. Țin să precizez că dosarul era complet, colegul fiind înscris și în OAMMR și având toate actele necesare înscrierii la concurs. Acesta a insistat ca dosarul sa ii fie primit și după multă muncă de convingere secretara i-a primit dosarul, însă a fost asigurat că o să-i fie respins.
Așteptam să vedem ce se intampla cu dosarul, însă întrebarea mea este daca lucrul acesta este legal? Spitalul are dreptul să pună ca și cerinta studii postliceale și să refuze pe cei cu studii superioare? Pe lângă incalcarea a probabil mai multor legi, mie imi sună si a discriminare.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 13 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Criteriile specifice de studii şi vechime privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale a personalului din unităţile sanitare publice se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii, cu consultarea organizaţiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară.

2. În termen de 24 de ore de la afişarea rezultatului selectării dosarelor de înscriere candidaţii respinşi au dreptul să depună contestaţie.
Va mulțumesc pentru răspuns.

Cornel Vasile a scris:

2. În termen de 24 de ore de la afişarea rezultatului selectării dosarelor de înscriere candidaţii respinşi au dreptul să depună contestaţie.


Iar daca nici după contestație nu se rezolva nimic, ce se poate face?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent medical generalist studii superioare c_mar c_mar Recent am depus dosarul pt un concurs la spital de stat, mi s-a spus că va fi respins pe motiv ca posturile prevazute sunt doar pt absolvenții scolii ... (vezi toată discuția)
Studii superioare carmen2011 carmen2011 Buna seara Termin facultatea de asistenta medicala, si am vazut in majoritatea spitalelor ca , la posturi cerinta sa fie absolventi de asistenti cu scoala ... (vezi toată discuția)
Supracalificare - este legala respingerea dosarului de concurs ? neagabi neagabi Se da urmatoarea situatie dintro institutie publica (spital): - Concurs pentru ocuparea postului de “Asistent social”. - Conditii (printre altele ... (vezi toată discuția)