avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate AlmaDolce

Activitate AlmaDolce

Omorul din culpa il.vad mai putin pedepsit fata de talharie din ce in ce observ cazuri grave sentinte miloase fata de ele fiecare doreste sa scape de inchisoare si inteleg de ce dar
Ceea ce nu inteleg este de ce omorul este considerat mai putin grav decat o talharie
adywb a scris:

AlmaDolce a scris:
Exista instante care comit erori mari si nu fac diferenta intre o fapta grava si mai putin grava am vazut cu ochii mei ce instante avem din pacate cine comite lucruri grave este liber si cine o comite mai putin grav face puscarie

Sper că la fapta acestui domn nu vă referiți ca la o faptă mai puțin gravă. Din păcate legislația română e permisivă cu astfel pe personaje care cu bună știință încalcă regulile de circulație, omoară oameni nevinovați și pe urmă vin și ne spun nouă ce frică le este de închisoare. Din punctul meu de vedere o astfel de faptă nu este omor din culpă, este omor calificat și pedeapsa ar trebui să fie pe măsură.

Răspuns la discuția Talharie
Era noapte ora 17 talharie calificata

AlmaDolce a scris:

Intr-un Get Bet pariuri sportive seara la ora 17 l-au incadrat la talharie calificata agravanta mentionez victima avea sa i dea 20 de lei inculpatului si atata l-a atatat fluturandu-i banii in fata incat inculpatul i-a tras datoria 20 de ron din mana ,victima nefiind de acord sa-i restituie banii l-a lovit cu piciorul si atunci si inculpatul l-a lovit aruncandu-i banii inapoi!inculpatul nu a opus rezistenta organelor de politie si a declarat exact cum s-a intamplat dar victima a depus plangere ajutat de politisti precum ca l-a talharit !Victima fiind un barbat la 37 de ani fara ocupatie mare consumator de alcool si aurolac el fiind sub influenta acestor substanta in seara cu pricina

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cum si unde s-a intamplat? era noapte? stiti ce incadrare s-a retinut?

Intr-un Get Bet pariuri sportive seara la ora 17 l-au incadrat la talharie calificata agravanta mentionez victima avea sa i dea 20 de lei inculpatului si atata l-a atatat fluturandu-i banii in fata incat inculpatul i-a tras datoria 20 de ron din mana ,victima nefiind de acord sa-i restituie banii l-a lovit cu piciorul si atunci si inculpatul l-a lovit aruncandu-i banii inapoi!inculpatul nu a opus rezistenta organelor de politie si a declarat exact cum s-a intamplat dar victima a depus plangere ajutat de politisti precum ca l-a talharit !Victima fiind un barbat la 37 de ani fara ocupatie mare consumator de alcool si aurolac el fiind sub influenta acestor substanta in seara cu pricina

Cum si unde s-a intamplat? era noapte? stiti ce incadrare s-a retinut?

A fost retinut din acel moment si pana astazi tot in arest preventiv este in februarie va face 90 de zile de cand este arestat

AlmaDolce a scris:

Da

E arestat inculpatul?

Da

E arestat inculpatul?

Exista instante care comit erori mari si nu fac diferenta intre o fapta grava si mai putin grava am vazut cu ochii mei ce instante avem din pacate cine comite lucruri grave este liber si cine o comite mai putin grav face puscarie

Practica majoritara a instantelor, in cazul in care veti fi gasit vinovat, este sa dispuna o solutie de condamnare la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, dar am vazut ca exista si instante care au inceput sa dispuna pedepse cu executare in regim de detentie in astfel de cazuri.

Discuție Talharie
Ptr talharie prima abatere dauna mica restituita in acelasi moment vatamare nas spart 12-14 zile fara a i se pune viata in pericol victima lovind prima care sunt sansele inculpatului