avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ucidere din culpă: am provocat un accident rutier în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ucidere din culpă: am provocat un accident rutier în urma o persoană a decedat iar alta a fost rănită. Care sunt șansele să primesc o condamnare cu executare?

Bună ziua. Am provocat un accident rutier în urma cu câteva luni de zile de unde a rezultat o persoana decedata și o persoana rănită. Am depășit pe linie continua, nu am consumat batururi alcoolice sau substanțe interzise. Nu am fugit de la locul faptei, și mi am asumat toată vina. Întrebarea mea este: la ce as putea sa ma aștept? Care sunt șansele sa primesc o condamnare cu executare? Familiile îndurerate vor merge în instanta cu asigurarea...
Mi s a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa și vătămare corporala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Vykut , utilizator 00:29, 30 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti antecedente, nu exista nici o posibilitate sa primiti o condamnare cu executare. Asiguratorul va fi obligat la plata daunelor. Dvs.veti avea o condamnare cu suspendare sub supraveghere, cel mai probabil.
Nu am antecedente. Nenorocirea este încă proaspata și încă ma tot gândesc atat la acei oameni cât și la viitorul meu...

adutescu a scris:

Daca nu aveti antecedente, nu exista nici o posibilitate sa primiti o condamnare cu executare. Asiguratorul va fi obligat la plata daunelor. Dvs.veti avea o condamnare cu suspendare sub supraveghere, cel mai probabil.

Buna dimineata,
este important sa va angajati un avocat care sa va fie aproape
Practica majoritara a instantelor, in cazul in care veti fi gasit vinovat, este sa dispuna o solutie de condamnare la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, dar am vazut ca exista si instante care au inceput sa dispuna pedepse cu executare in regim de detentie in astfel de cazuri.
Mi am luat, a 2 a zi după accident. Mi as dori sa fie ok...

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA "STOEAN CARMEN" a scris:

Buna dimineata,
este important sa va angajati un avocat care sa va fie aproape

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa jurisprudenta ContSters224507 ContSters224507 Am vazut in foarte multe sentinte din jurisprudenta in ceea ce priveste uciderea din culpa ca un sofer care omoara un singur om primeste pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Baut, fara permis de conducere, tractor neinmatriculat avand atasata o caruta. consecinte? ContSters326208 ContSters326208 ce pedeapsa risca daca a fost prins de politia rutiera fara permis baut,cu tractorul neinmatriculat,avand atasata la el o caruta normal care nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Care e pedeapsa maxima pentru ucidere din culpa (accident auto) Georgia1000 Georgia1000 Un sofer a depasit masinile care asteptau la o trecere de pietoni si a omorat 2 oameni pe trecerea de pietoni. I-a tarat 150 metri. Avea viteza de 120km la ora ... (vezi toată discuția)