avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care e pedeapsa maxima pentru ucidere din culpa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care e pedeapsa maxima pentru ucidere din culpa (accident auto)

Un sofer a depasit masinile care asteptau la o trecere de pietoni si a omorat 2 oameni pe trecerea de pietoni. I-a tarat 150 metri. Avea viteza de 120km la ora so pe acea portiune de drum limita era de 30km/ora. Socrii surorii mele vor fi ingropati maine. A dat declaratie si a fost lasat liber temporar desi e cercetat penteu ucidere fin culpa. Care e procedura in acest caz si care e pedeapsa maxima care i se poate aplica?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:57, 22 Ianuarie 2017
Nu stiu de vreo condamnare CU EXECUTARE pentru ucidere din culpă în România
Nu stiu de vreo condamnare CU EXECUTARE pentru ucidere din culpă în România
Dupa intrarea in vigoare a noului cod penal au inceput sa aplice si pedepse cu executare pentru ucidere din culpa in cazul accidentelor rutiere.
Avand in vedere circumstantele si consecintele producerii accidentului, este posibil sa primeasca cu executare.
Banuiesc ca este vorba despre accidentul de la Tg Jiu prezentat recent la stiri.

Art. 192-NCP

Uciderea din culpă

(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majoreaza cu jumatate.

Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru ucidere din culpa cosmin311 cosmin311 Buna ziua ! am facut un accident de masina si am pierdut controlul volanului si m-am rasturnat cu masina de cateva ori si s-a soldat cu un deces fiind mama mea ... (vezi toată discuția)
Deces pe trecerea de pietoni koko_b koko_b Buna ziua. Sora mea a fost lovita foarte grav pe trecerea de pietoni. Dupa un an de zile de spitalizare a decedat in urma complicatiilor. In declaratia ... (vezi toată discuția)