Buna ziua. Sora mea a fost lovita foarte grav pe trecerea de pietoni. Dupa un an de zile de spitalizare a decedat in urma complicatiilor. In declaratia soferului de atunci si a martorilor s-a costatat ca a fost vina soferului in totalitate.
Intrebarea mea este: ce sanctiuni ar putea primi soferul? Si ce daune ar putea primi familia in urma suferintei? Va multumesc.
Daca va fi gasit vinovat, va fi condamnat pentru ucidere din culpa, in jurisprudenta in marea majoritate a cazurilor, instantele dispun suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
ART. 192 c.p.
Uciderea din culpă
(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate.
BUNA. MA REGASESC IN ACEASI PROBLEMA CU MASINA MEA CARE AM, DAT-O S-O VANDA UN PRIETEN SI ACESTA A VANDUT-O FARA ACTE FARA CONTRACT , IMI SPUI CUM AI REZOLVAT TU ? TE ROG