Buna ziua ! am facut un accident de masina si am pierdut controlul volanului si m-am rasturnat cu masina de cateva ori si s-a soldat cu un deces fiind mama mea din pacate :( . Am suflat in fiola era 0 alcoolemie , am fost la spital pentru recoltare sange si nu aveam nimic. Nu aveam nici viteza aveam 80-90 km/ora si limita legala era 110 km/ora , nu am fugit de la locul accidentului, am dat declaratie la politie cu tot ce s-a intamplat, am permis de 5 ani de zile, sunt la prima fapta penala.
Politistul mi-a spus ca sunt acuzat de ucidere din culpa. Este adevarat ca o sa imi dea cu suspendare ?daca da cam cati ani imi da ?
Daca o sa primesc cu suspendare si trec de aceea perioada pot sa sterg cazierul si sa nu mai am nimic ?pentru ca poate o sa imi afecteze pe viitor.
Va multumesc!
Cat veti primi nu va poate spune nimeni.
Va faceti mai multe griji ce se va intampla cu permisul dvs. si cum puteti recupera mai mult din epava masinii decat sa va ganditi la consecintele accidentului pe care l-a produs.
Nu trebui sa va faceti griji, au fost altii care au omorat mai multi si au primit condamnare cu suspendare. Cazierul auto nu va poate afecta foarte mult viitorul, numai daca veti dori sa va angajati ca si conducator auto ati putea avea ceva probleme dar nesemnificative.
ART. 192 -NCP
Uciderea din culpă (1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate
Cazierul se sterge dupa trecerea termenului de incercare care poate ajunge pana la 5 ani daca nu si mai mult.