avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate AndradaTuturiga

Activitate AndradaTuturiga

Buna ziua.

Bunicul meu a cumpărat prin chitanța de mana un teren agricol acum 23 de ani. Având probleme de sănătate nu a mai mers sa treacă terenul pe numele lui. A platit impozitul pentru el si l-a muncit.

Persoana de la care a cumpărat terenul a decedat, rămânând moștenitor copilul lui, tetrenul trecand pe numele mostenitorului.

Am mers de curând sa îl intreb dacă vrea să mergeam la notat si sa treaca terenul pe numele bunicului meu. Eu sa platesc taxele notariale pentru vanzarea- cumpararea terenului, cadastru.

Mi-a spus ca nu are titlu de proprietare si sa merg la tribunal.

Mi-am luat avocat, am deschis proces, am facut expertiza topografica, martori. Am platit taxe de judecata. Bunicul meu nu se putea prezenta la proces, avocata promițând că o sa ma ajute cu tot ce trebuie.

Dupa 2 ani dosarul s-a perimat, avocata nu a depus ce trebuia la proces iar eu am pierdut.

Intrebarea mea este ce pot sa fac, se poate rezolva prin notar, sa mergem si sa faca vanzarea- cumpărarea terenului sau trebuie sa il dau din nou in judecata.

Mostenitorul tetrenului spunandu ca stie de faptul ca am cumparat terenul dar la proces nu s-a proces.

Cum bunicul nu se poate prezenta la tribunal, nu il poate da in judecata. Iar un nou proces, pe baza unei chitante, si a unor martori nu stiu daca o sa câștig tetenul.

Răspuns la discuția Cerere judecată cauzei in lipsa
Procesul dureaza de ceva timp, am facut recurs, sper sa nu imi respinga cererea de aceea nu vreu sa gresesc ca sa nu imi suspende dosarul.

AndradaTuturiga a scris:

Asta era si nelamurirea mea. Daca ar trebui sa solicit judecata in baza art 411 ali (1) pct 2 din C. proc.civ.

Ioana Stoica a scris:

APITOLUL III
Unele incidente procedurale

SECŢIUNEA a 3-a
Suspendarea procesului

Art. 411

Suspendarea voluntară

(1) Judecătorul va suspenda judecata:

1. când amândouă părţile o cer;

2. când niciuna dintre părţi, legal citate, nu se înfăţişează la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.

(2) Cererea de judecată în lipsă produce efecte numai la instanţa în faţa căreia a fost formulată.

Asta era si nelamurirea mea. Daca ar trebui sa solicit judecata in baza art 411 ali (1) pct 2 din C. proc.civ.

Ioana Stoica a scris:

APITOLUL III
Unele incidente procedurale

SECŢIUNEA a 3-a
Suspendarea procesului

Art. 411

Suspendarea voluntară

(1) Judecătorul va suspenda judecata:

1. când amândouă părţile o cer;

2. când niciuna dintre părţi, legal citate, nu se înfăţişează la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.

(2) Cererea de judecată în lipsă produce efecte numai la instanţa în faţa căreia a fost formulată.

Multumesc

MARTA SIMONA PETRE a scris:

Art. 223 al.3 n.c.proc.civ.
Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate
(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.

Buna ziua.

Am o mare rugăminte, am un proces civil pentru un teren. Nu ma pot prezenta la proces si am nevoie de articolul care imi permite sa solicit judecarea in lipsa.

Multumesc mult