avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul meu a cumpărat un teren cu chitanță de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul meu a cumpărat un teren cu chitanță de mână acum 23 de ani. Am deschis proces pentru că nu se putea face altfel contract de v-c, dar avocata nu s-a ocupat și dosarul s-a perimat. Se mai poate face ceva pentru intrarea în legalitate?

Buna ziua.

Bunicul meu a cumpărat prin chitanța de mana un teren agricol acum 23 de ani. Având probleme de sănătate nu a mai mers sa treacă terenul pe numele lui. A platit impozitul pentru el si l-a muncit.

Persoana de la care a cumpărat terenul a decedat, rămânând moștenitor copilul lui, tetrenul trecand pe numele mostenitorului.

Am mers de curând sa îl intreb dacă vrea să mergeam la notat si sa treaca terenul pe numele bunicului meu. Eu sa platesc taxele notariale pentru vanzarea- cumpararea terenului, cadastru.

Mi-a spus ca nu are titlu de proprietare si sa merg la tribunal.

Mi-am luat avocat, am deschis proces, am facut expertiza topografica, martori. Am platit taxe de judecata. Bunicul meu nu se putea prezenta la proces, avocata promițând că o sa ma ajute cu tot ce trebuie.

Dupa 2 ani dosarul s-a perimat, avocata nu a depus ce trebuia la proces iar eu am pierdut.

Intrebarea mea este ce pot sa fac, se poate rezolva prin notar, sa mergem si sa faca vanzarea- cumpărarea terenului sau trebuie sa il dau din nou in judecata.

Mostenitorul tetrenului spunandu ca stie de faptul ca am cumparat terenul dar la proces nu s-a proces.

Cum bunicul nu se poate prezenta la tribunal, nu il poate da in judecata. Iar un nou proces, pe baza unei chitante, si a unor martori nu stiu daca o sa câștig tetenul.


Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, bunicul daca are avocat angajat nu trebuie sa se prezinte la judecata.
Faptul ca s-a perimat nu inseamna ca ati pierdut.
Puteti deschide un nou proces.
La notar va trebuie titlul de proprietate pentru a definitiva actele.
Vanzatorul oricata bunavointa ar avea, fara titlul de proprietate nu poate sa va vanda terenul prin notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea care sa țină loc de act autentic Crin Rusu Crin Rusu Bună ziua. Bunicul meu a cumpărat acum 20 de un teren arabil extravilan cu chitanta de mână. Vanzatorul nu a făcut actele necesare pentru vanzarea ... (vezi toată discuția)
Trece terenul în proprietate dacă moștenitorul a renunțat la teren după succesiune Crin Rusu Crin Rusu Buna ziua stimate domn Avocat Bunicul meu - decedat având calitatea de cumpărător și vânzătorul -decedat, s-a încheiat un antecontract de vânzare- ... (vezi toată discuția)
Poate fi desfiintata o hotarare judecatoreasca cu cadastru everpool everpool o sa incerc sa fiu cat mai concis Tatal meu a decedat in anul 1992,el mai are 2 surorii,in anul 1991 cand s-a facut cerere de retrocedare a pamantului,ele nu ... (vezi toată discuția)