avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trece terenul în proprietate dacă moștenitorul a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trece terenul în proprietate dacă moștenitorul a renunțat la teren după succesiune

Buna ziua stimate domn Avocat
Bunicul meu - decedat având calitatea de cumpărător și vânzătorul -decedat, s-a încheiat un antecontract de vânzare- cumpărare sub forma unei chitanțe de mână, având ca obiectiv un teren arabil extravilan de 1950 mp care nu este trecut în cartea funciară, și care nu are cadastru . Moştenitorul a făcut act de vânzare cumpărare între el și tatăl său, renunțat să mai treacă pământul la titlu de proprietate, terenul fiind trecut la plată impozit pe numele bunicii mele acum.
L-am dat în judecată pe moștenitor, am pierdut procesul, dosarul s-a perimat, a rămas în nelucrare timp de mai mult de 6 luni.
II pot da terenul număr cadastral fără titlu de proprietate, cu raportul de expertiza topografică folosit în dosar.
Primăria îmi poate trece terenul în proprietate dacă moștenitorul a renunțat la teren după succesiune?
Mulțumiri.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2019
Crin Rusu, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotararea care sa țină loc de act autentic Crin Rusu Crin Rusu Bună ziua. Bunicul meu a cumpărat acum 20 de un teren arabil extravilan cu chitanta de mână. Vanzatorul nu a făcut actele necesare pentru vanzarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune+vanzare/cumparare postas postas Bunicul a lasat mostenire inainte de colectivizare (circa 1950) casa+curte+teren agricol, prin testament, numai unui copil (din 3); ceilalti 2 copii (maturi ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)