Revin cu precizari in legatura cu situatia mai sus mentionata! Am facut masuratorile , am confruntat actele de proprietate si am constatat ca vecinul are o suprafata mai mare pe cadastu decat pe actul de proprietate dupa care a facut succesiunea. IN conditiile date mai trebuie expertiza in situatia in care se ajunge in instanta?
toata suprafata terenului este trecuta in cartea funciara din 2006 noiembrie atunci cand am primit si incheierea de la oficiul de cadastru.Da intradevar am intabulat inaintea vecinului si mai mult suprafata din cadastrul meu corespunde intocmai cu suprafata din actele de punere in posesie iar cadastrul vecinului este facut pe baza declaratiei personale privind limitele propietatii limite care nu corespund cu suprafata cu care figureaza in registrele de la primarie.
buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la primarie si comisia de fond funciar in urma masuratorii terenului mi-a dat proces verbal de punere in posesie si schita cu masuratoarea facuta de ei pt.1044 mp.cat are tot terenul care este si inprejmuit iar in 2003 prefectura a emis un ordin al prefectului pe toata suprafata! vecinul din spatele casei a mutat gardul care era paralele cu casa si si-a facut in 2007 cadastru si pe cei 50 de cm. care sunt paralel cu casa pe o distanta de 25 de metri liniari,blocindu-mi astfel accesul la spatele casei! intrebarea mea este ce pot sa fac in aceasta situatie?cu multumiri!