avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa pe hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa pe hotar

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia mea:

Locuiesc la curte si casa este construita pe hotar,anul asta vreau sa- repar

si sa-mi izolez spatele casei dar vecinul din spate nu vrea sa-mi permita accesul

prin curtea lui in situatia in care alta cale de acces nu am!

Toate incercarile de inteleger nu au dus la nici un rezultat

Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:08, 23 Aprilie 2009
In aceasta situatie nu va ramine decit sa apelati la justitie, instanta pronuntind o hotarire prin care sa-l oblige pe vecin sa va permita accesul pentru a efectua reparatiile casei. Desigur ca si dvs. veti avea niste obligatii, de a efectua lucrarile intr-o perioada rezonabila de timp, de a nu aduce stricaciuni proprietatii vecinului si de a remedia eventualele afectari ale imobilului sau, care sunt inerente unei asemena interventii.
probablvecinul gandeste ca izolandu-va casa intrati si mai mult pe teritoriul lui...cu cativa centimetri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu hotar iulianirinel iulianirinel Ma numesc Tutunaru Iulian si am o casa in jud.Teleorman.Problema este urmatoarea: vecinul din fata are casa asezata pe hotar si as vrea sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Dreptul la propietate !!!ma poate legea obliga sa intre vecinul pe propietatea mea???????? franicocom franicocom Buna ziua.Am si eu o intrebare. Am o casa batraneasca construita ca acum 40 de ani, NU este construita cu fata spre strada ci cu fata spre spatele casei ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis carmen fortiu carmen fortiu Casa mea este lipita de o alta casa cu un etaj mai inalta , are 1/2 perete comun , vecinul doreste sa-si izoleze peretele folosind acoperisul meu , i-am ... (vezi toată discuția)